13. - 20. AUG 2022
Program
Karin Krog & Hanna Paulsberg: Calling Dexter
Universitetets aula19/0819:00Få billetter

Universitetets aula har huset mange legendariske konserter gjennom tidene, men en som aldri fikk spilt der er Dexter Gordon. En viktig del av det å lage festival er å strebe etter arrangere konserter vil bli sett på som legendariske i fremtiden. En konsert som kan oppnå slik status er Calling Dexter, der to generasjoner av Ella-prisvinnere møtes for å tolke Dexter Gordon i aulaen: Karin Krog og Hanna Paulsberg.

Hanna Paulsberg har blitt godt kjent med Oslo Jazzfestival-publikummet via sitt Hanna Paulsberg Concept og GURLS. Hun har også ved flere anledninger tolket Dexter Gordon.I tillegg til å ha blitt tildelt Ella-prisen vant hun den prestisjefylte konkurransen Young Nordic Jazz Comets med sitt Concept-band og Trondheim Jazzfest Ungs Talentpris.

Karin Krog har virkelig levd et liv i jazzens tjeneste. Hun var aktiv som jazzvokalist allerede i tenårene og ble rekruttert til å spille med gruppene til Kjell Karlsen og Mikkel Flagstad. På 60-tallet begynte hun å lede egne grupper, og det var her hun bl.a løftet frem den da ferske tenåringen Jan Garbarek.

Krog har blitt tildelt en rekke priser og utmerkelser. I tillegg til Oslo Jazzfestivals Ella-pris som hun ble tildelt i 2008 har hun fått Buddy-prisen i 1965, Oslo Kommunes Kunstnerpris i 1981, Gamleng-prisen i 1983 og Gamlengs veteranpris i 2014. Og som om ikke det var nok ble hun utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden i 2005.

Krogs liste over samarbeidspartnere er lang, men et meget minneverdig samarbeid er albumet Some Other Spring som hun spilte inn med selveste Dexter Gordon. Dette samarbeidet og Paulsbergs tidligere Dexter Gordon-tolkninger vil legge grunnlaget for dette mestermøtet i Universitetets aula.

Besetning:

  • Karin Krog - vokal
  • Hanna Paulsberg - saksofon
  • Elend Slettevoll - piano
  • Trygve Waldemar Fiske - bass
  • Erik Nylander - trommer
13. - 20. AUG 2022

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20