Kristin Asbjørnsen

Kristin Asbjørnsen har i løpet av de siste 20 årene etablerte seg som en av de mest markante stemmene i den norske jazzfloraen. I 2018 gav hun ut det kritikerroste albumet «Traces of you». I 2019 får du endelig oppleve henne live på Oslo Jazzfestival.

Asbjørnsen har i løpet av sin karriere hatt en utforskende holdning til sitt musikalske uttrykk. Hun har bl.a samarbeidet med musikere som Tord Gustavsen og Ketil Bjørnstad og vært med i gruppene Kvitretten, Krøyt og Dadafon.

Med albumet Traces of You beveget Asbjørnsen seg i en ny retning i sitt mangefasetterte univers. Med sterk meloditeft og poetisk lyrikk veves gitarer, vestafrikansk kora og stemmer sammen i et vakkert og meditativt lydlandskap. Musikken bærer avtrykk fra vestafrikansk musikk, vuggesanger og kontemplativ nordisk jazz. Utgangspunktet for albumet var sanger fra Kristins bestillingsverk “Traces of You” for Global Oslo Music i 2016, med fremføringer bla under Olavsfestdagene, Oslo World Music Festival og Vossajazz.

Under Oslo Jazzfestival får du oppleve denne musikken fremført på Nasjonal Jazzscene Victoria av Kristin Asbjørnsen, Olav Torget (gitarer & vokal) og Suntou Susso (kora & vokal).

  • Kristin Asbjørnsen (vokal)
  • Olav Torget (gitarer & vokal)
  • Suntou Susso (kora & vokal)