11. - 17. AUG 2024
Linda Fredriksson: Juniper

Linda Fredriksson: Juniper


Nasjonal Jazzscene Victoria

onsdag 16. august 18:00

Kjøp billett

En musikalsk dagbok | Oslojazz 2023

Saksofonist Linda Fredriksson stikker seg ut blant de finske jazzmusikere, både nasjonalt og internasjonalt. De er kanskje best kjent for sine rå improvisasjoner i samspill med resten av Mopo trio, Ricky-tick Big Band og Superstition, men har en anvendelig og unik stil på tvers av sjangre.

Med sitt soloprosjekt Juniper (2021) står Fredriksson frem som en komponist og leder, og avslører gjennom musikken, sin introverte og stille side. Resultatet er et brutalt ærlig og personlig album. Juniper er en egen verden, og Fredriksson beskriver arbeidet med det som selvvalgt isolasjon: “det er min egen verden, og et sted for ensomhet midt i alt kaos. En komfortabel boble å befinne seg i.”

Denne gangen spiller Fredriksson, kjent for sitt eminente spill på alt- og barytonsaksofon, sammen med bassklarinett, gitar, trommeprogrammering, synther og analoge lydopptak som del av sin instrumentering. To av disse instrumentene er lånt av Lindas naboer, og har spilt en spesiell rolle i skapelsen av albumet: En gammel akustisk gitar, full av hull etter den ble påkjørt av en bil, som tilhører Onni fra underetasjen, og en Rythmic8-synth fra Laura i naboleiligheten.

Albumet ble til i to forskjellige studioer, tre forskjellige hjem, to sommerhytter og fire arbeidsrom. Det ble spilt inn med profesjonelt studioutstyr, men også en iPhone og på en innebygd laptophøyttaler. Med dette skiller Juniper seg ut som en veldig personlig, musikalsk dagbok til en kreativ jazzmusiker og komponist i 2020 årene.

Fredrikssons komposisjoner ble tildelt den prestisjetunge prisen Teosto, og deres debutalbum Juniper (WeJazz Records) vant Jazz-Emmaprisen i 2022.


Linda Fredriksson (saksofoner), Tuomo Prättälä (keys), Mikael Saastamoinen (bass), Olavi Louhivuori (trommer)


Konsertstart 20:00

Dørene åpner 19:00

<Tilbake