11. - 17. AUG 2024
Majken meets Kompen

Majken meets Kompen


Herr Nilsen

lørdag 19. august 15:00

Utsolgt

Swing-jazz fra øverste hylle! | Oslo Jazzfestival 2023

Majken og Kompen var sikre i deres sak da de skulle sette sammen et komp med den engelske pianisten David Skinner på piano, danske Andreas Dreier på bass og svenske Marcus Levin på trommer. Med andre ord: Mer mer swingende blir det ikke!

Majken Christiansen er en av skandinavias fremste jazzsangere. Hun er kanskje best kjent for sine tolkninger av The Great American Songbook, men har en rekke album med fremførelser av kjente jazzstandarder bak seg.

Kristoffer Kompen startet sin karriere med tradisjonell jazz allerede som ungdom, og regnes i dag som en av landets fremste jazztrombonister. Selv om han også er å se i moderne settinger har han aldri sluppet taket på swingjazzen, og har turnert Europa på kryss og tvers som solist med utenlandske swing-band og ensembler. Han har rukket å være med på over tretti album i ulike sjangere og har gitt ut fire album med egne komposisjoner. I 2021 mottok Kompen Oslo Jazzfestivals hederspris "Ella-prisen".

Etter over 15 år med ulike samarbeid i større grupper ble Majken og Kristoffer enige om å starte opp en egen kvintett som dyrker deres kjærlighet til 1940- og 50-tallets swingjazz.  Resultatet er et band med rom for mer improvisasjon, lek og egne arrangementer. Etter bare ett år har kvintetten rukket å spille på flere jazzklubber og festivaler, nå samles de igjen på Oslojazz 2023 for en swingende og humørfylt konsert!

Majken Christiansen (vokal), Kristoffer Kompen (trombone), David Skinner (piano), Andreas Dreier (bass), Marcus Levin (trommer)

Konsertstart 17:00

Dørene åpner 16:00

<Tilbake