16. - 22. AUG 2021
Program
Jazzland 25 år: Maria Kannegaard Trio
Forstanderskapssalen, Sentralen
19/08
17:30
Kjøp billett

Siden tilbakekomst-konserten i mai 2019 har Maria Kannegaard Trio – Kannegaard, piano; Ole Morten Vågan, kontrabass; Thomas Strønen, trommer, perkusjon – spilt flere festival- og klubbjobber til noe nær unison jubel fra så vel publikum som kritikere. På plate, derimot, har ikke trioen latt høre fra seg siden «Camel Walk» kom i 2008, så når den lange ventetiden omsider ble avsluttet med utgivelsen av «Sand i en vik» i 2020, var det i seg selv en begivenhet.

Kannegaard er på mange måter en av Skandinavias mest flotteste pianister, og via sitt virke som høyst inspirerende pedagog ved har hennes unike musikalske identitet preget en rekke pianister. Hennes komposisjoner og piano i samspill med Vågan og Strønen viser hvor vital en piano trio har mulighet til å være.

Sand i en vik-albumet ble mottatt med en rekke strålende anmeldelser. I tillegg til dette ble trioen belønnet med Spellemannprisen i jazz-kategorien for albumet.

Etter comebacket på Jazzfest i 2019 har trioen vært å se på festivaler som Moldejazz og Nattjazz, og i sommer står Kongsberg Jazzfestival for tur før Oslo Jazzfestival har æren av å ha dem på programmet.

  • Besetning:
    Maria Kannagaard - piano
  • Ole Morten Vågan - bass
  • Thomas Strønen - trommer
English
Norsk