12. - 16. AUG 2020
Program
Now's The Time Live med Ellen Horn, Øyvind S. Larsen og Kristoffer Kompen
Stortorvets Gjæstgiveri
15/08
14:00
Gratis

Now's The Time live på Stortorvets Gjæstgiveri
Med: Ellen Horn, Øyvind S. Larsen, Kristoffer Kompen og ultrahemmelig overaskelseskonsert

Den ukentlige jazzbloggen Now's The Time som publiseres hver fredag på Jaznytt.no er populær blant landets ivrigste konsertgjengere og leseglade musikkinteresserte. I år inviterer Oslo Jazzfestival til NTT Live fredag og lørdag kl 16, der programlederne Audun VInger & Filip Roshauw i en uformell setting treffer festivalartister og andre til skummende jazzkro, i de tradisjonsrike lokalene til Stortorgets Gjæstgiveri. I tillegg blir det overraskelseskonsert fra et veldig tøft lite band. Gratis inngang.

«Festivalen er som et torg og som brønnen midt på torget, vannposten, hvor man øste opp fra kilden til husholdningen, vasket, traff kjente, hørte nytt, tok del i ryktene, møtte alle de andre i landsbyen eller den delen av byen man bodde i.» Det sa daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre da han åpnet den 24. Oslo Jazzfestival i 2009.
Siden den gang har talen hans blitt stående som det kanskje reneste destillatet av Støre-speak som finnes - men også, eller kanskje nettopp derfor, som en rørende hyllest til kulturen som binder oss sammen, gjennom delt historie og nye inntrykk, gjennom nye og gamle, store og små fellesskap.

"Og så kan vi legge til – fordi det hører med når vi er inne i noen hektiske uker, der det skal handle om valg, samfunn og visjoner – ja, det er et poeng som Karin Krog uttrykte så fint i et intervju i fjor: Det som er så spesielt med musikk – og med det å være musiker – er at du er så fullstendig avhengig av dem du spiller sammen med.
Jeg likte det utsagnet – det ligger en dyp sannhet i dette; avhengigheten av hverandre. Vi blir til i møte med andre, alene er vi lite, sammen kan vi løfte stort, se langt og skape noe stort – som musikk, som jazz."

Vi møter styreleder Ellen Horn og festivalsjef Øyvind S. Larsen i samtale om jazzens og festivalens natur.

Og festivalmusiker Kristoffer Kompen forteller om sitt forhold til trombonen, utviklingen at tradisjoner i jazzen og hans måte å forholde seg til den og å bryte med den. Den amorøse binders er et eiendommelig instrument som vi gleder oss til å greie ut om.

English
Norsk