13. - 20. AUG 2022
Program
Oslo Jazzensemble
Marmorsalen, Sentralen12/0819:00Utsolgt
Marmorsalen, Sentralen12/0821:30Kjøp billett

Oslo Jazzfestival 2020s åpningskonsert er det Oslo Jazzensemble som står for, med Arild Andersen, Ellen Andrea Wang og Kalle Moberg som gjestesolister. Torun Eriksen er også solist, men kan ikke regnes som gjest etter mer enn 20 konserter, live-album fra Bremen og TV-opptak med dette ensemblet de siste 3 årene. Nå har Torun komponert helt ny musikk og nye tekster på norsk for Oslo Jazzensemble. En unik begivenhet med urframføring på Oslo jazzfestival.

Oslo Jazzensemble skulle i utgangspunktet spilt på Chat Noir med Maria Schneider. Etter at alle kort ble kastet i luften denne våren seilet Oslo Jazzensemble opp som en naturlig og svært riktig åpningskonsert for årets festival.

Årets program viser bredden av festivalens musikalske identitet og hva som rører seg i det svært spennende jazzlivet i og rundt Oslo. I en slik kontekst finnes det knapt bedre måte markere åpningen av festivalen enn med Oslo Jazzensemble. Og legger man til den nevnte buketten av solister så tegner det seg til å bli en svært minneverdig kveld i Marmorsalen på Sentralen.

Oslo Jazzensemble er et helt nytt navn, men ensemblet har eksistert i 20 år under navnet Ensemble Denada. I besetningen finner du en rekke av Østlandets mest prominente jazzinstrumentalister, og ensemblet har besøkt de fleste større festivalene i Europa, i tillegg til framtredener i USA, Midtøsten og India.

Åpningen av Oslo Jazzfestival 2020 blir en festaften av en konsert. Oslo Jazzensemble vil vise seg som et av Norges mest allsidige og spenstige store jazzensembler. Materiellet som presenteres med Arild Andersen er fra tidligere samarbeid, mens innslagene med Ellen Andrea Wang, Kalle Moberg og Torun Eriksen altså vil ha verdenspremiere denne dagen.

Konserten sendes direkte på NRK Jazz.

AVLYST - Arild Andersen SAGN

Nasjonal Jazzscene Victoria
15.0822:30
Utsolgt
13. - 20. AUG 2022

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20