11. - 17. AUG 2024
Petter Wettre: The Last Album

Petter Wettre: The Last Album


Nasjonal Jazzscene Victoria

Fredag 20. august 22:00

Utsolgt

Saksofonist og komponist Petter Wettre har vært en god venn av festivalen over flere år. På Oslo Jazzfestival har han vært å se på et bredt spekter av ulike scener og spillesteder. Alt fra Den Norske Opera & Ballett og Universitetets aula, til Herr Nilsen og Hvelvet på Sentralen. Han har fremført egen musikk fra egne prosjekter, gjestet hos andre og deltatt i hyllester til legender som Charles Mingus og Michael Brecker.

Når det ble kjent at Wettre skulle gi ut et album med tittelen The Last Album, som også faktisk skulle være hans siste album, ble det raskt klart at dette var noe vi ville ha i festivalprogrammet.

Den nå Paris-baserte Petter Wettre spilte inn sitt nye siste album i Frankrike under nedstengingen i fjor. Med seg på laget hadde han den franske pianisten Fred Nardin, den svenske bassisten Viktor Nyberg og den italienske trommeslageren Francesco Ciniglio.

Resultatet er et nydelig album og et verdig punktum for en lang albumkarriere.

Selv om det er The Last Album som blir presentert på Victoria Nasjonal Jazzscene under årets festival er det neppe siste gang vi ser Petter Wettre på en Oslojazz-scene.

<Tilbake