11. - 17. AUG 2024
Poing & Lars Lillo-Stenberg

Poing & Lars Lillo-Stenberg


fredag 20. august 15:00

Kjøp billett

Det toppede laget POING har gjennom de siste 20 år markert seg som en av de viktigste trioene på den norske jazz- og improscenen. Trioen som består av Rolf-Erik Nystrøm på saksofon, Frode Haltli på akkordeon og Håkon Thelin på kontrasbass har gjennom en lang karriere urfremført over 100 verker og improvisert med musikere fra hele verden. Med flere plater som trio under beltet samt prosjekter med Maja S.K. Ratkje har POING holdt det gående siden 1999.

Under årets festival er det samarbeidet med pop-ikonet Lars Lillo-Stenberg som skal trekkes fram. POING møtte Lillo-Stenberg for første gang i 2003 og fikk et naturlig forhold til frontfiguren i deLillos. Som komponist, gitarist og vokalist er Lillo-Stenberg kanskje ikke det første man tenker på i jazzsammenheng, men samarbeidet deres har båret mange frukter. Blant samarbeidene finner vi, «Suser avgårde» på Rockefeller (2007), «Hjernen er alene» som ble satt opp i Den Norske Opera og Ballett (2010), deLillos 25 år på Rockefeller og flere felles prosjekter på Kongsberg Jazz og Nattjazz.

I 2017 ga POING og Lars Lillo-Stenberg ut EP’en Stakkars Oslo oppkalt etter deLillos-låta med samme navn. Her fikk de også med seg Lasse Marhaug på prosjektet gitt ut på Crispin Glover Records.

På scenen vil vi høre gamle låter i nye drakter fra begge artisters katalog samt muligens coverlåter av Neil Young og George Harrison.

<Tilbake