11. - 17. AUG 2024
Serendip: Ævestaden

Serendip: Ævestaden


Lørdag 21. august 21:00

Gratis

Ævestaden er en svensknorsk trio som spiller nykomponert og tradisjonell musikk, med gamle og moderne instrumenter, der lyrer, fele, munnharpe, langeleiker, kantele, vokal og elektronikk klinger sammen i et nytt lydbilde. Bandnavnet er forøvrig hentet fra Magnus Ullelands nynorske oversetting av Dantes "Den guddommelige Komedie" og er et uttrykk han bruker om helvete.

- “Låtene handler om det bevisste og det underbevisste - det verdslige og det hellige - om liv og død. Her skildres de store følelsene; alt fra en intensiv bønn om å få innslipp i Guds rike og et ønske om at noen, noen gang, skal tenke på deg om kveldene.” - Ævestaden

Ingen Mere Gråter er deres debutalbum. Rent musikalsk byr denne plata på elementer som i sin forening vil føles nye og friske. Ikke bare er nyskrevne sanger flettet inn med salmetoner og gamle viser, her er også eldre folkemusikkinstrument blandet med elektroniske rytmer og effekter. I dette møtet lager musikken seg selv.

Trioen består av Eir Vatn Strøm, Levina Storåkern og Kenneth Lien - tre musikere som alle er multiinstrumentalister. Deres varierende instrumentkombinasjoner åpner opp et unikt lydbilde når tidløse harmonier, og lag med minimalistiske motiver, skaper en åpen og atmosfærisk verden. Er du interessert i det monumentale, men også det såre og lavmælte? Skjeve taktarter og instrumenter man kanskje ikke har hørt så ofte, sørgmodige lydlandskap og drivende rytmer?

besetning:

  • Kenneth Lien - kraviklyre, munnharpe, langeleik, fele, vokal
  • Levina Storåkern - fele, kantele, vokal, live-elektronikk, langeleik
  • Eir Vatn Strøm - vokal, kraviklyre, live-elektronikk, synth 

Fribilletter til konserten legges ut uken før festivalen.

Ævestaden presenteres av Serendip-festivalen, Norges musikkhøgskoles festival av og for studenter.

<Tilbake