11. - 17. AUG 2024
Solveig Slettahjell Kvartett

Solveig Slettahjell Kvartett


Universitetets Aula

Torsdag 17. august 18:00

Kjøp billett

En skandinavisk sangbok

Slettahjell har lenge gått med en idé om å lage et album basert på hennes utvalgte skandinaviske sangbok, og har samlet låter til dette prosjektet gjennom flere år. Som alltid har hun glede av å sette sammen materiale som ikke åpenbart hører sammen før det hele samles i hennes gjenkjennelige utøvende grep.

I denne eklektiske samlingen finner vi musikk som Edvard Griegs «Ved Rondane», Eva Dahlgrens «Guldlock», Alf Prøysens «Trassvisa hennes Tora», samt låter av Lars Lillo Stenberg, Allan Edwall, Orup og Anne Grete Preus, ispedd nyskrevet materiale av Andreas Ulvo og Slettahjell selv.

Sammen med sin kvartett bestående av noen av norsk jazz fineste musikere for tiden, Andreas Ulvo på piano, Trygve Waldemar Fiske på bass og Pål Hausken på trommer, har hun gått løs på disse låtene med samme kjærlighet og ærbødighet som preger jazzens håndtering av «The American Songbook». Det hele har fått preg av en slags skandinavisk kammerjazz, inspirert av mange som har gått foran, men med Slettahjell og kvartettens tydelige eierskap og egen signatur som bærende element.


Solveig Slettahjell (vokal), Andreas Ulvo (piano), Trygve Waldemar Fiske (bass), Pål Hausken (trommer)


Konsertstart 18:00

Dørene åbner 17:00


<Tilbake