13. - 20. AUG 2022
Program
Susanna: Baudelaire & piano
Forstanderskapssalen, Sentralen20/0821:30Utsolgt

Artisten og komponisten Susanna Wallumrød har tonesatt dikt av Charles Baudelaire (1821-67), fra hans en gang forbudte samling ‘Les Fleurs du Mal’. Kritikerrost og prisbelønt; Susanna har tidligere gjort suksess med tonesettinger av etterkrigspoeten Gunvor Hofmo.

Denne gangen er det den franske modernisten Baudelaire som har fascinert Susanna og ført til en symbiose av Susannas musikk i samklang med hans dikt fra 1800-tallet i engelsk oversettelse. Sangsyklusen Baudelaire & Piano fremføres nedstrippet med vokal og piano, og til Oslo Jazzfestival tar Susanna med seg elementer fra konsertforestillingen med samme navn, som først ble fremført på Henie Onstad Kunstsenter i 2020.

Musikk for kassettspiller komponert og spilt av Stina Moltu, elementer fra scenografien av Thale Kvam Olsen, lys av Gard Gitlestad og lyddesign av Ingar Hunskaar. Vi møter et uhyggelig rollegalleri med hekser, hedninger, ulver, avvikere, bøller, spøkelser, vampyrer og onde ånder, mens sangene jobber seg gjennom lyst og askese, engler og demoner, ømhet og sadisme.

Og tidens – ødeleggerens – nådeløse tann. Her er skjønnhet med et hint av det odde; synd som en altoppslukende avgrunn. Gjennom Susannas trollbindende fremførelse, finner Baudelaire sin ideelle formidler. Susanna er kvinnen bak Susanna and the Magical Orchestra // Susanna // Susanna Wallumrød; hun har utgitt 14 kritikererroste album siden debuten i 2004.

Hun er kjent for sine personlige tolkninger av blant annet Joy Division, AC/DC, Dolly Parton og Henry Purcell, men også for sine sterke originaler, tonesetting av Gunvor Hofmos dikt og samarbeid med blant annet Ensemble neoN, Jenny Hval, amerikanske Bonnie ‘Prince’ Billy og samtidsdans-kompaniet Carte Blanche. Susanna har motatt Rolf Gammleng-prisen, Radka Toneff Minnepris, Spellemannprisen tre ganger, EDVARD-prisen og Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris DNB-prisen for sin virksomhet.

Besetning:

  • Susanna Wallumrød - vokal og piano
  • Stina Moltu - kassettspiller
  • Gard Gitlestad - lysdesign
  • Ingar Hunskaar – lyddesign

Foto: Martin Rustad Johansen

13. - 20. AUG 2022

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20