Susanna & the Brotherhood of Our Lady

Susannas nyeste prosjekt «Garden of Earthly Delights» (Lystenes hage) var opprinnelig et bestillingsverk for VossaJazz 2017; nå kan du oppleve denne konserten på Oslo Jazzfestival onsdag 14. august!

Øyvind Rønning i Dagbladet mener at albumet «Garden of Earthly Delights» er vanskelig å plassere musikalsk, men inneholder både «spor av jazz, folkemusikk, middelaldermusikk og avansert pop». Dette er Susannas 13. album og ble utgitt i februar til strålende kritikker både i norsk og internasjonal presse. Albumet er inspirert av Hieronymus Bosch sine malerier fra 1500-tallet og resultatet er en glødende, poetisk og fantastisk samling av sanger og historier.

Susanna er en norsk komponist, vokalist og pianist. Hun er kvinnen bak Susanna & the Magical Orchestra, Susanna og Susanna Wallumrød, og har siden 2004 utgitt en rekke kritikerroste album på bl.a. plateselskapet Rune Grammofon og sitt eget selskap SusannaSonata. Hun har gjort seg bemerket med sine personlige fortolkninger av artister som AC/DC, Dolly Parton, Henry Purcell og Joy Division, i tillegg til egne komposisjoner og tonesetting av Gunvor Hofmos dikt. Blant hennes samarbeidspartnere finner vi artister som Jenny Hval, Bonnie ‘Prince’ Billy, Tord Gustavsen, Stian Westerhus og John Paul Jones. Susanna har blitt tildelt flere priser: Radka Toneff Minnepris, Edvard-prisen, Rolf Gammleng-prisen, DNBs musikerpris som utdeles på Kongsberg Jazzfestival og Spellemannprisen hele tre ganger.

Med the Brotherhood of our Lady har Susanna denne gang samlet en gjeng unge, dynamiske og talentfulle musikere som kommer til å bidra til at dette blir en magisk opplevelse!

Susanna – vokal, flygel, elektronikk
Stina Moltu – gitar, vokal, kassettspiller
Ida Løvli Hidle – akkordeon, vokal
Ina Sagstuen – vokal, elektronikk, synth
Natali Abrahamsen Garner – vokal, elektronikk, perkusjon