Taksim Trio

Istanbul har i flere århundrer vært stedet der vest møter øst, og det er denne idéen Taksim Trio bygger musikken sin på. Taksim er nemlig ikke bare navnet på den store og travle plassen i Istanbul, men også et ord for musikalsk improvisasjon. Trioens musikalske uttrykk er godt forankret i den tyrkiske musikkarven, men de drar også inn elementer fra vestlig klassisk musikk og ikke minst jazz.

Trioen består av tre av Tyrkias mest kjente og virtuose musikere. Klarinettisten Hüsnü Şenlendirici ga ut soloalbumet «The Joy of Clarinet» i 2005, som solgte over 160 000 eksemplarer og ble liggende på Tyrkias hitliste i månedsvis. Sammen med qanun-spiller Aytaç Dogan og bağlama-spiller Ismail Tunçbilek former de et perfekt balansert ensemble som føles både klassisk og tradisjonelt, samtidig som det også er vågalt og eksperimentelt.

Siden trioens oppstart i 2007 har de kun spilt i Norge en gang tidligere, og det er derfor med stor glede at vi kan presentere Taksim Trio under årets Oslo Jazzfestival!

Hüsnü Şenlendirici – klarinett
Aytaç Dogan – qanun
Ismail Tunçbilek – bağlama