11. - 17. AUG 2024
The Jazz Workshop

The Jazz Workshop

Norges musikkhøgskole har et omfattende utenlandssamarbeid, og ikke minst jazzavdelingen ser seg stadig rundt i verden etter interessante samarbeidsformer og samarbeidspartnere. Samtidig er det et voksende miljø på skolen rundt store ensembler og ikke minst på komponistsiden spirer og gror det.

Det EU-finansierte prosjektet «The Jazz Workshop» har tiuvlånt tittelen fra George Russell som var en sentral i det å plassere Jazz-Norge på andre kart en norgeskartet. Nå er det NMHs studenter som skal ut og feste flere knappenåler.

The Jazz Workshop er et samarbeid mellom ikke bare fem europeiske høgskoler og konservatorier, men i tillegg også fem store festivaler på de stedene vi har valgt oss som partnere: Nürnberg, Hamburg, Parma, Glasgow og Oslo. Det settes sammen et stort ensemble på hvert sted til hver festival, og først ut skulle Oslo Jazzfestival og NMH være i august 2020.

Som alle vet satte pandemien en brutal stopper for dette, og det så med nød og neppe ut som det skulle gå i år også. Siden du nå leser dette så gikk det bra. Vanligvis følger vi med på komponisters deadline med hjertet i halsen, men her har det dreiet seg vel så mye om vaksine nummer to og grønne EU-pass.

Opprinnelige skulle dette være et band med ungdommer fra ni land, men nå er de som ikke fikk komme inn i kongeriket bytta ut med våre glimrende lokale NMH-studenter. Men musikken kan ikke stoppes ved grensen, så mange av de fraværende internasjonale studentene er likevel tilstede via sine komposisjoner. Derfor har vi også tatt oss den frihet å bytte ut en trommis med selveste Peter Baden, nettopp for å få alle innsendte lydfiler og videobidrag fra de musikerne som ikke fikk komme til å skinne.

Alle komponistene har fått tilsendt et «Code Chart» med forskjellige koder der stedsnavn, dages dato og årstall er kodet om til toner. Disse er så smuglet inn i komposisjonene, eller er rett og slett gjennomført gjennom hele komposisjonen.

Om dere har nese og øre for slikt, så kan dere skru de på stilker nå, her kommer OSLO CODE 21.08.21

Les mer om prosjektet her.

Fribilletter legges ut uken før festivalen.

<Tilbake