13. - 20. AUG 2022
Program
Tord Gustavsen / Simin Tander / Jarle Vespestad
Marmorsalen, Sentralen21/0817:30Få billetter

Når Tord Gustavsen spiller på Oslo Jazzfestival er det stort sett for fullt hus, enten det er i Operaen eller Domkirken, og vi har ingen grunn til å tro at dette ikke blir tilfellet når han tar med seg vokalist Simin Tander og trommeslager Jarle Vespestad til Marmorsalen på Sentralen under årets festival.

Tord Gustavsen vant i 2009 Spellemannsprisen i klassen jazz. Han har mottatt en rekke kritikerutmerkelser i USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Australia, og ved siden av å spille i ulike grupper, har han vært en ettertraktet akkompagnatør og jobbet med velkjente sangere slik som Simin Tander, Kristin Asbjørnsen, Silje Nergaard og Solveig Slettahjell.

Samarbeidet med den tysk-afghanske vokalisten Simin Tander startet i 2014 og ble dokumentert med det nydelige albumet What Was Said, utgitt av ECM. Tander er en av europas mest spennende vokalister, med en unik tilnærming til vokalkunsten som er like mye preget av jazzens tradisjoner som de fra midtøsten og sentral asia. Musikalsk sett er det også en rød tråd fra Tord Gustavsen Trio, der Jarle Vespestad også er medlem, til dette samarbeidet. Stemningsfullt, spennende og meget delikat.

13. - 20. AUG 2022

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20