13. - 19. AUG 2023
Program
Trio Mediæval & Arve Henriksen

Trio Mediæval er en Grammy-nominert vokaltrio av sopraner som beveger seg i sjiktet middelalder og folk – selv om de også har beveget seg i en samtidsretning er det deres varme og litt overjordiske klang i middelaldermusikken som har gitt trioen størst suksess. Trio Medivæl ble formet i 1997 i Oslo og består i dag av Linn Andrea Fuglseth, Jorun Lovise Husan og Anna Maria Friman.

Trioen har turnert mye i Europa og USA og spilt i alt fra kirker, katedraler til klostre, gårder og nattklubber. De kan blant annet krysse av Wigmore Hall i London og New Yorks Carnegie Hall på lista over steder de har spilt. Den omfattende karrieren har ført til en rekke samarbeid og til Oslo Jazzfestival spiller de opp sammen med anerkjent trompetist Arve Henriksen. Samarbeidet mellom trioen og Henriksen kan spores tilbake til 2007 og de har delte scene i flere år siden da blant annet med datoer i Italia, Nederland og Tyskland.

Arve Henriksen er en av de mest innovative og aktive musikerne vi har som er kjent for sin uredde sjangeroverskridning og egenart som trompetist. Sammen slapp Trio Mediæval og Are Henriksen det fortryllende albumet Rímur (2017). Platen består av en rekke tradisjonelle tekster fra Norge, Sverige, Island og Orknøyene. Sammen tilbragte musikerne flere somre ved Dalsfjorden for å finne tilbake til den fortidige inspirasjonen. Albumet er inspirert av islandske sagaer, messer, salmer og felemelodier. Det er tradisjonsmusikk som møter samtid.

Albumet fikk sterke anmeldelser i The Guardian og allaboutjazz.com med anmeldere som hyllet styrken og roen i lydbildet.

Trio Medivæl og Arve Henriksen blir å se i Grønland Kirke under Oslo Jazzfestival.

13. - 19. AUG 2023

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20
Følg oss:FacebookInstagram
Kode:Bjerk


Image of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsor