Mesterklasser & bransjekurs

Hvert år inviterer Oslo Jazzfestival årets Nordisk Showcase-deltakere til mesterklasser med noen av verdens ledende jazzmusikere som en del av den kunstneriske talentutviklingen i programmet.

I tillegg til det kunstneriske mener festivalen at det er viktig at unge musikere lærer seg noe av det praktiske knyttet til yrkesaktivt liv som utøvende musiker. Festivalen inviterer derfor til bransjekurs med fokus på nettopp dette.

Mesterklasser

Tid: 14. august, kl. 13:00 | Sted: Norges Musikkhøgskole.

KENNY WERNER – PIANO: Den amerikanske pianisten Kenny Werner har i løpet av sin karriere spilt med Toots Thielemans, Joe Lovano, Archie Shepp, Chris Potter, har lang fartstid i Thad Johns/Mel Lewis Orchestra og har gitt ut en rekke plater i trioformat under eget navn. Spiller på festivalen med Kenny Werner Quartet.

PETER ERSKINE – TROMMER/SLAGVERK: Den amerikanske Trommeslageren Peter Erskine har virkelig spilt med noen av de aller beste. På hans merittliste finner vi bl.a Weather Report, Stan Kenton, Joni Mitchell og vår egen Jan Garbarek. Spiller på festivalen med Kenny Werner Quartet.

DAVE LIEBMAN – SAKSOFON: Den amerikanske saksofonisten Dave Liebman har siden 70-tallet spilt med en rekke av jazzens storheter, bl.a Miles Davis, Chick Corea, Elvin Jones for å nevne noen. Spiller på festivalen med Kenny Werner Quartet.

JOHANNES WEIDENMUELLER – BASS: Den tyske bassist Johannes Weidenmueller har i løpet av de siste 20 årene vært å se på scener med artister som Joshua Redman, Fred Hersch og Randy Brecker. Spiller på festivalen med Kenny Werner Quartet.

ROHEY TAALAH – VOKAL: Den norske vokalisten Rohey Taalah har turnert land og strand med bandene ROHEY og Gurls de siste årene, og hun var blant vokalistene på fjorårets åpningskonsert Hyllest til Joni Mitchell. I år spiller hun på festivalen med Trondheim Jazzorkester og Alf Hulbækmo.

BJØRN VIDAR SOLLI – GITAR: Bjørn Vidar Solli er utdannet fra jazzlinja ved NTNU, og har de siste årene vært bosatt i New York og Oslo som utøvende musiker med hele verden som arbeidsplass. Han har sanket strålende kritikker og priser både hjemme og internasjonalt, samt spilt med en rekke konstellasjoner hvor trioen Solid! Har vært den viktigste.

Bransjekurs

PAAL NILSSEN-LOVE – BOOKING & TURNEKURS: Paal Nilssen-Love er en av Norges aller mest aktive musikere. Vi har invitert ham for å fortelle deltakerne på Nordisk Showcase hvordan han jobber med booking og turnéplanlegging med et musikerperspektiv.

JAN OLE OTNÆS – BOOKINGKURS: Jan Ole Otnæs er tidligere festivalsjef for Molde Internasjonale Jazzfestival og leder nå Nasjonal Jazzscene. Otnæs vil gi innsikt i hvordan han jobber med booking med et arrangørperspektiv.