11. - 17. AUG 2024
Variert og sterk slippuke!

Variert og sterk slippuke!

Nye artister til hovedprogrammet

31. mai, 2024

Denne uka har vi sluppet fem varierte og spennende konserter, med Beady Belle, Flukten, Øyunn, Mark Ernestus' Ndagga Rhythm Force og Sarah Camille.

Beady Belle

I over 20 år har Beate Lech, kanskje bedre kjent som Beady Belle, gitt ut musikk som grenser mellom pop, soul, funk og jazz, og alt imellom. Med seg har hun et særdeles solid og tight band, som aldri skuffer. Og kronen på verket er Lechs fløyelsmyke stemme med et enormt overskudd og tilstedeværelse. Festen starter tidlig denne lørdagen på Herr Nilsen!

Beady Belle – vokal, David Wallumrød – tangenter, Marius Reksjø – bass, Thomas Gallatin – trommer, Agnes Andersen – kor, Ingrid Fantoft – kor

Beady Belle spiller på Herr Nilsen lørdag 17. august kl. 16.00. Billetter får du her.

Flukten

Det startet opprinnelig som en fruktbar jam mellom venner, men har siden vokst til å bli en av landets toneangivende jazzgrupper. Nå slipper Flukten sitt høyt forventede selvtitulerte andrealbum, ledet an av de gnistrende gode singlene Bjørni Sover og Flukten. Det blir en herlig opplevelse å høre både eldre og helt duggfriske toner fra et lekent band i toppslag på Victoria denne kvelden!

Hanna Paulsberg – saksofon, Marius Klovning – gitar, Bárður Reinert Poulsen – bass, Hans Hulbækmo – trommer

Flukten spiller på Nasjonal jazzscene onsdag 14. august kl. 21.00. Billetter får du her.

Øyunn

Trommeslager og vokalist/rapper Øyunn har funnet en musikalsk sti som fører et sted mellom alternativ pop, hip hop og indie, med særegne groover og et øre for fengende melodier. Her finner du blant annet elektroniske arpeggioer og en ekspressiv vokal med personlige tekster om relasjoner, håp, indre uro, og en søken etter å finne egen stemme.

Kasper Staub – tangenter, Jens Mikkel Madsen – bass, Øyunn – trommer, vokal, Aske Bode – lyd og liveprosessering

Øyunn spiller på Blå - Himmelen lørdag 17. august kl. 18.00. Billetter får du her.

Mark Ernestus' Ndagga Rhythm Force

Mark Ernestus' Ndagga Rhythm Force er et samarbeid mellom en roterende gruppe senegalesiske sabar-musikere og den tyske techno legenden Mark Ernestus (mannen bak Basic Channel og Rhythm and Sound). Deres lydbilde har blitt finpusset gjennom mange iterasjoner av interkontinental utveksling. Ndagga Rhythm Force - navngitt med referanse til det legendariske Bronx dub-session bandet Wackies Rhythm Force - ble dannet i 2014, og destillerte mbalax-lyden til en mer minimal iterasjon som har blitt beskrevet som et "uttrykk for en drøm mellom Dakar og Berlin".

Mark Ernestus' Ndagga Rhythm Force spiller på Blå lørdag 17. august kl. 20.00. Billetter får du her.

Barnekonsert: Sarah Camille - Papillon

Oslojazz 2024 starter med en fantastisk konsert for store og små. Sammen reiser vi til Sarah Camilles univers, der melodier, små historier, rytmer og minner flakser om hverandre. Akkurat som sommerfuglens vinger, tar musikken til Papillon oss med fra det ene til det andre i et transparent og minimalistisk lydbilde, og flyr langt forbi alskens sjangergrenser. Konserten varer i ca. 40 minutter og er åpen for alle, men passer nok best for barn fra 4 år og oppover. Konserten spilles kl. 11. 30 og 14.00, velg det som passer deg og dine best. Velkommen til en herlig start på årets Oslo Jazzfestival!

Sarah Camille - sang, fortelling, Jørn Erik Ahlsen Alkanger – gitar, Sidiki Camara - perkusjon

Sarah Camille spiller i Forstanderskapssalen på Sentralen søndag 11. august kl. 11. 30 og 14.00. Billetter får du her.

PortableText [components.type] is missing "image"

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake