11. - 17. AUG 2024
Ella-prisen 2021

Ella-prisen 2021

Årets Ella-prisvinner er Kristoffer Kompen!

Foto: Karina Pak

Prisen ble delt ut i forkant av Fåx Tråtts konsert i Forstanderskapssalen på Sentralen av Oslo Jazzfestivals styreleder Svein Skarheim.

Prisen er et verk av årets festivalkunstner Fredrick Arnøy.

PortableText [components.type] is missing "image"

Foto: Peder Ebbesen

Begrunnelse:

Årets Ella-prisvinner er en brobygger mellom festivalens musikalske arv fra opprinnelsen rundt New Orleans Workshop til dagens moderne musikkprofil. Den drevne musikeren ble oppdaget på Oslo Jazzfestival som 15-åring og har utgitt 7 album under eget navn. I tillegg til dette har vedkommende vært med på over 20 albuminnspillinger.

Prisvinneren har bedrevet omfattende turnévirksomhet i Norge og store deler av Europa; I ulike storband -og mindre ensembler, og vært involvert i skolekonserter og flerfoldige teater -og danseoppsetninger.

Ella-prisvinneren 2021har vært et ressursrikt programrådsmedlem for festivalen, og er i dag utvilsom Norges mest allsidige og anerkjente trombonister.

For 11 år siden mottok kvelden prismottaker Oslo Jazzfestivals Young Star stipend, og det med det en glede å gratulere Kristoffer Kompen med Ella-prisen 2021.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake