11. - 17. AUG 2024
Belonging fyller 50 år

Belonging fyller 50 år

En festkonsert

26. april, 2024:

Hanna Paulsberg, Vigleik Storaas, Trygve Fiske og Hans Hulbækmo skal spille og hedre det klassiske albumet Belonging i Universitetets Aula torsdag 15. august kl. 18.00. Billetter i salg nå.

Denne uka er det 50 år siden stjernepianisten Keith Jarrett spilte inn albumet Belonging med Jan Garbarek, Jon Christensen og Palle Danielsson i Arne Bendiksen Studio. Synergieffekten av en makeløs kvartett, Jan Erik Kongshaug og Manfred Eicher gav oss et album som ble tilnærmet allemannseie, med rekkevidde langt utover den indre jazzmenigheten. Musikken er melodisk og utfordrende, men alltid i perfekt balanse, spilt av en kvartett på høyden av sine krefter. ECM-albumet Belonging tilhører det absolutte toppsjiktet av jazzalbum, med en unik posisjon i både norsk og internasjonal jazzhistorie.

I sammenheng med albumets jubileum, skal Hanna Paulsberg, Vigleik Storaas, Trygve Fiske og Hans Hulbækmo spille og hedre albumet. Med Paulsbergs varmglødende saksofontoner, unikumet Storaas på piano, og en potent rytmeseksjon bestående av Fiske på bass og Hulbækmo på trommer, er det en spenstig og virtuos kvartett som er klare til å gyve løs på oppgaven.

«Jeg har et veldig sterkt forhold til denne kvartetten og det fantastiske soundet de hadde, og måten Jarrett skriver låter på. Jeg føler meg heldig som skal få lov til å spille denne musikken med så vanvittig fine musikere og gleder meg veldig!», forteller Paulsberg.

Dette blir en festaften med Jarretts vidunderlige kompisjoner og Belonging-kvartettens enestående lydlandskap, tolket av en kvartett med et ferskt blikk, bestående av noen av de fremste musikerne vi har.

Hanna Paulsberg – saksofon, Vigleik Storaas – piano, Trygve Fiske – bass, Hans Hulbækmo - trommer


Albumomslag: ECM/Naxos.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake