11. - 17. AUG 2024
Program
14/08/2023

Ella-prisen 2023

Ella-prisen for 2023 tildeles Audun Vinger og Filip Roshauw!

Oslo Jazzfestival deler hvert år ut Ella-prisen. Prisen deles ut til en person som på en bemerkelsesverdig måte har bidratt til Oslos jazzmiljø.

For å være kvalifisert mottaker av Ella-prisen, må vedkommende ha gjort en vesentlig innsats med å fremme Oslo Jazzfestival eller jazzmiljøet i Oslo, på minst ett av nedenstående områder:

  1. Gjort en innsats for å spre informasjon om Oslo Jazzfestival gjennom flere år.
  2. Deltatt i organisasjonsarbeidet i Oslo Jazzfestival i forberedelses- og gjennomføringsfasen av festivalen gjennom flere år.
  3. Deltatt som utøvende musiker med høy, internasjonal kvalitet under Oslo Jazzfestival gjennom flere år.
  4. Gjort en betydelig innsats for jazzmiljøet, -klubber og -musikere i Oslo.

Den første Ella-prisen ble tildelt jazzkritiker og journalisten Randi Hultin. I fjor ble den utdelt til bassisten Ellen Brekken.

Ella-prisen er en anerkjennelse, en takk, heder og ære. Vinneren mottar et maleri av festivalkunstneren Fredrick Arnøy.

Ella-prisvinnerne 2023 har flere år gjort en stor og betydelig innsats for jazzmiljøet i Oslo. Prisvinnerne har vært aktive både på scenen, blant publikum og som formidlere av det som rører seg både i jazz-undergrunnen og på de mer etablerte scenene.

Prisvinnerne har selv vært på scenen og ledet samtaler på festivaler rundt i vårt langstrakte land, og har som publikum vist en beundringsverdig evne til å få med seg nesten alt som skjer innen jazzfeltet her i Oslo. De publiserer også en ukentlig jazzblogg som dekker konserter og annet aktualitetsstoff med fokus på Oslo og omegn. Bloggen bobler over av formidlingsglede og er uhyre kompetent skrevet. Den har blitt helt uunnværlig for de som ønsker å følge med.

Mottakeren av Ella-prisen er for første gang to personer, et team - en duo. Det de utretter på den faglige jazzformidlingsfronten, gjør de sammen. Duoen som mottar Ella-prisen 2023 er to ytterst profilerte musikkskribenter som nå også deler redaktøransvaret for jazztidsskriftet Jazznytt.

De er, som dere skjønner, usedvanlig verdige vinnere. Det er en glede å kunne tildele Ella-prisen 2023 til Audun Vinger og Filip Roshauw.

Foto: Anna Rogneby

11. - 17. AUG 2024

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20
Følg oss:FacebookInstagram
Kode:Bjerk


Image of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsor