11. - 17. AUG 2024
Footprints søker agenter!

Footprints søker agenter!

Oslo Jazzfestival og det europeiske prosjektet Footprints søker unge jazztalenter og agenter.

Footprints er et nytt europeisk samarbeidsprosjekt som sikter mot å løfte frem nye unge musikertalenter og agenter, innen den europeiske jazzsfæren. Målet er å få i gang nye samarbeid mellom agenter og musikere på tvers av landegrenser og planlegge, booke og gjennomføre europeiske turnéer med fokus på bærekraft.

Footprints er videreutviklingen av det europeiske initiativet Jazz Connective som fant sted i Birmingham, Helsinki, London, Lódz, Lubljana, Lyon i 2019 og 2020. Oslo Jazzfestival er en av flere internasjonale partnere i prosjektet, som i første omgang skal forgå i Lyon, Frankrike i april og Lódz, Polen i juli.

Footprints ble initiert av Periscope (Lyon) og Wytwornia Foundation (Lodz) og i tillegg til Oslo Jazzfestival er Bimhuis (Amsterdam), Druga Godba (Ljubljana) og Music Austria (Wien) partnere i prosjektet.

Prosjektet er finansiert av Creative Europe, og sammen med våre prosjektpartnere skal vi bringe unge musikere og bookingagenter sammen for å utvikle fremtidige turneer i Norge, Frankrike, Østerrike, Nederland, Polen og Slovenia.

– Footprints-prosjektet legger tilrette for at unge musikere -og bookingagenter kan jobbe på tvers av Europa via partnerne i Polen, Slovenia, Østerrike, Nederland, Frankrike og Norge. De første norske representantene i prosjektet er bookingagent Malwina Witkowska fra No Earplugs, og Kongle Trio som nylig ble kåret til årets unge jazzmusikere. For Norge og Norden jobber den franske agenten Judyth Babin fra Mang’Art med truné med polske Amalia Umeda Quartet, sier festivalsjef Øyvind Larsen om prosjektet.

Prosjektpartnerne vil bistå med mentoring, kursing og videreutvikling av deltakerne, og deltakerne mottar et stipend for sin deltakelse. Første runde av prosjektet i 2021 var en suksess og vi har nå vendt blikket mot 2022.

Prosjektet søker norsk musiker og norsk agent til å delta. Vi har nå åpnet for agentsøknader med frist 14. februar.

Les mer om søknadsprosessen og søk via Footprints-websiden.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har noen spørsmål vedrørende prosjektet.

Vi anbefaler også at du følger Footprints på Facebook for oppdateringer om prosjektet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake