11. - 17. AUG 2024
Program
30/05/2023

Les om festivalprogrammet her!

Hovedprogrammet er ute og billettsalget er i gang.

I uke 33 gjennomføres den 37-ende Oslo Jazzfestival i rekken, og det ligger an til en festivaluke i jazzhovedstaden med sterke konsertopplevelser fra noen av verdens fineste jazzmusikere.

Festivalprogrammet byr på både musikere med beina godt plantet i de ulike jazztradisjonene til band som sprenger sjangergrenser og peker ut nye retninger, noe kanadiske Colin Stetson, belgiske Farida Amadou og franske Julien Desprez er eksempler på.

Søndag 13. august starter festivalen i Operaen med Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu som åpningskonsert. Denne konserten solgte ut allerede før nyttår, men uka er heldigvis spekket med 45 andre billetterte konserter. I tillegg har festivalen tradisjonen tro et fyldig sideprogram med Oslojazz Talent og Serendip-konserter, samtaler, friluftskonsert, kino, jazzbyvandring og mer til. 

Selv om Oslo Jazzfestival i år har mange bookinger som sprenger sjangergrensene, ligger det også en kunstnerisk tråd gjennom uka som refererer til folkemusikkens påvirkning i jazzen. Disse folkemusikalske røttene finner vi i konsertene til Sinikka Langeland, Solveig Slettahjell, Karl Seglem, Arild Andersen, Selma French og Benedicte Maurseth.

I løpet av festivalukas syv dager vil publikum, utover åpningskonserten i Operaen, få mulighet for å oppleve konserter på Sentralen, Nasjonal jazzscene Victoria, Herr Nilsen, Blå, MUNCH, Cosmopolite, Rockefeller og Riksscenen. Det har vært viktig for festivalen å både holde fast i etablerte samarbeid, men også søke mot nye spillesteder i Oslo by.

En nytenkning av Sentralen som spillested er også på gang. I år har vi lagt programmet på Sentralen fredag og lørdag, og som noe nytt innfører vi pass. Dette håper vi er med på å skape en god flyt, hvor publikum kan bevege seg i et åpent hus og se flere konserter på samme billett.

På Nasjonal jazzscene Victoria blir det konsert med blant andre Andreas Røysum Ensemble og den finske saksofonisten Linda Fredriksson, og på MUNCH spiller Trondheim Jazzorkester & GURLS. På MUNCH får publikum også oppleve Dave Douglas New Quintet, hvor blant andre James Brandon Lewis er med på saksofon. Fjorårets USBL-jazzpris vinner Kristina Fransson presenterer prosjektet Coincidences og tidligere deltakere i Oslojazz Talent, ASQ // Amund Stenøien Quartet, kommer tilbake for å spille konsert på lørdag.

- Felles for alle navnene som spiller på Oslo Jazzfestival i år, er at de alle er individuelle musikere som har tråkket ut sine egne kunstneriske veier med utgangspunkt i jazzen. Vi gleder oss utrolig mye til å presentere det som vi mener er jazzmusikk av aller høyeste kvalitet anno 2023, sier festivalsjef Øyvind Larsen.

Billetter til alle konserter ligger ute for salg nå. Mere info om alle artister og konserter finner du på våre programsider HER! 

11. - 17. AUG 2024

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20
Følg oss:FacebookInstagram
Kode:Bjerk


Image of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsor