13. - 19. AUG 2023
Program
11/08/2021

Årets festivallyriker

Maiken Horn Bolset er årets festivallyriker!

Oslo Jazzfestival fortsetter den unge tradisjonen med å engasjere vår egen festivallyriker. I 2017 var poet og artist Fredrik Høyer som festivalens første lyriker og siden har vi fulgt på med Amalie Kasin Lerstand, Kjersti Wøien Håland og Morten Langeland.

I år er det forfatter og poet Maiken Horn Bolset (31) som skal levere dikt fra festivalen, Bolset ble nominert av fjorårets lyriker Morten Langeland og skal som tidligere lyrikere levere et dikt per dag fra festivalen.

– Det skal skrives i anledning og på rappen. Det synes jeg er nervepirrende, sier Bolset og fortsetter.

Bolset forteller at hun for øyeblikket opererer som en til-og-fra-skriver som utelukkende skriver når hun sitter på bussen og er derfor spent på å dikte med høyere tempo.

– Jeg har en forestilling om at jeg kommer til å gnukke på en del dikt langt inn i de sene nattetimer, men håpet er at det blir enklere så jeg i tillegg får meg en god natts søvn.

Bolset debuterte med diktsamlingen Narr i 2016. En diktsamling om barndom og ungt voksenliv preget av scenisk humor og frisk vilterhet. Hun har studert ved Skrivekunstakademiet i Hordaland og gjør for tiden ferdig en master i samfunnsanalyse.

Foto: Marie Vallestad

13. - 19. AUG 2023

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20
Følg oss:FacebookInstagram
Kode:Bjerk


Image of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsor