11. - 17. AUG 2024
Masqualero gjenforenes og åpner festivalen!

Masqualero gjenforenes og åpner festivalen!

Åpningskonsert til Oslo Jazzfestival 2024 er klar!

17. april, 2024

Oslo Jazzfestival er stolte over å kunne presentere Masqualero som årets åpningskonsert i Den Norske Opera & Ballett søndag 11. august!

Billetter i salg her!

Etterspørselen etter liveopptredener fra det legendariske bandet har vært enorm de siste 30 årene. Vi gleder oss derfor stort til å oppleve Masqualeros musikk på en scene igjen, med Arild Andersen, Nils Petter Molvær, Jon Balke, Tore Brunborg, og med Gard Nilssen bak trommene.

Masqualero er et norsk jazzeventyr og bandet satte varige spor etter seg i løpet av et begivenhetsrikt tiår. Bandet ble til da Arild Andersen ble spurt om å spille en triokonsert på klubben Jazz Evidence i Kongsberg høsten 1982. Andersen tok kontakt med pianist Jon Balke og trommeslager Jon Christensen, som han kjente godt fra før. Christensen foreslo å ta med saksofonist Tore Brunborg og trompetist Nils Petter Molvær, to unge og uhyre talentfulle musikere. Masqualero markerte seg raskt med moderne, drivende jazz med en frisk vri.

Etter at det selvtitulerte debutalbumet vant Spellemannprisen i 1983, ble det etter hvert turnevirksomhet i Europa, USA og Canada. Det ble også tre påfølgende, kritikerroste album utgitt på ECM Records, før bandet satte endelig punktum med en konsert på Cosmopolite høsten 1992, i tillegg til en gjenforeningskonsert på Jon Christensens 60-årsdag i 2003.

Festivalsjef Line Juul synes det er veldig stas at de gjenforenes:
"Som jazzlytter av den litt yngre generasjonen, kjenner jeg bare Masqualero fra plate og som et nærmest sagnomsust legendeband omtalt som det absolutt hippeste jazzbandet på den tiden. Musikernes videre karrierer etterlater vel ingen tvil om at vi snakker om det ypperste toppsjiktet av norsk jazz. Jeg gleder meg derfor utrolig mye til å høre Masqualero live for første gang. Dette blir en kveld for den norske jazzhistoreboka!"

Arild Andersen melder også om en spillesugen gjeng:
"Det var veldig hyggelig å bli spurt om Masqualero som åpningskonsert i Operaen. Om mulig var det enda hyggeligere at alle i bandet sa ja før de sjekket kalenderen sin! Slikt gleder en bandleder. Heldigvis kunne alle etter de hadde sjekket. Vi gleder oss!".

Arild Andersen – bass, Nils Petter Molvær – trompet, Jon Balke – piano, Tore Brunborg – saksofon, Gard Nilssen – trommer

Foto av Masqualero: Terje Mosnes

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake