11. - 17. AUG 2024
MUNCH-programmet er komplett!

MUNCH-programmet er komplett!

MUNCH X 5

19. april, 2024:

Med dagens trippelslipp er programmet på MUNCH under festivalen komplett. Mira Thiruchelvam & Vestnorsk Jazzensemble, Håkon Kornstad & Oslo Jazzensemble, Arooj Aftab, Rymden, og den allerede utsolgte konserten med Maria Kannegaard Trio, utgjør en eventyrlig uke på MUNCH.

Mira Thiruchelvam & Vestnorsk Jazzensemble

Mira Thiruchelvam & Vestnorsk Jazzensembles konsert under Oslo World 2023 gjorde et dypt inntrykk på alle som hadde tatt turen til Victoria. Thiruchelvams bestillingsverk Pantone 448C with Cumin henter inspirasjon fra karnatisk klassisk musikk, indisk filmmusikk og tamilsk folkemusikk. Thiruchelvam er ellers kjent for sitt eget band 9 Grader Nord og prisvinnende samarbeid med Gutu Abera og liveversjonen av Karpes Omar Sheriff. Til dette prosjektet har hun satt sammen et stjernespekket ensemble med forskjellige musikalske bakgrunner - jazz, folkemusikk fra hele verden og moderne popmusikk. Resultatet er en makeløs musikalsk feiring.

Mira Thiruchelvam & Vestnorsk Jazzensemble spiller i Festsalen på MUNCH, mandag 12. august kl. 18.00. Billetter får du her.

Håkon Kornstad & Oslo Jazzensemble med Rohey Taalah - Mid-Atlantic

Bli med på turen over Atlanteren på MUNCH sammen med Håkon Kornstad, gjestevokalist Rohey Taalah og 15 jazzmusikere som gyver løs på jazzens og den klassiske musikkens felles arvestoff. Jazzen og den europeiske kunstmusikken har mer felles arvestoff enn man tror, både harmonisk og melodisk. Den lille, men avgjørende forskjellen ligger i sangen og rytmikken som kom til den nye verden med slaveskipene fra Vest-Afrika. Mid-Atlantic er en lek med konvensjonene.

Håkon Kornstad, Oslo Jazzensemble & Rohey Taalah spiller i Festsalen på MUNCH, onsdag 14. august kl. 19.00. Billetter får du her.

Arooj Aftab

Det er noe tilnærmet hypnotisk med stemmen til Arooj Aftab. Den er varm og klangrik, med mer enn et snev av melankoli, og ikke minst med en særegen ro som drar deg med inn i sangene. Derfor er det ikke så rart at vokalisten, komponisten og produsenten Aftab har blitt en stjerne verden over med sin tilgjengelige blanding av elektronisk minimalisme, sørasistiske folketoner og jazz. Senere i sommer kommer det nye albumet Night Reign. På Night Reign skildrer Aftab små og store hverdagsøyeblikk, med en stemme som har en makeløs rekkevidde og intensitet.

Arooj Aftab spiller i Festsalen på MUNCH, torsdag 15. august kl. 19.00. Billetter i salg fra onsdag 24. april kl. 10.00.

Rymden

Rymden kom til verden i 2018, etter at Bugge Wesseltoft følte igjen på lysten på å spille i trioformat. Rytmeseksjonen fra Esbjørn Svensson Trio ble hektet på og dannet resten av treenigheten, der Magnus Öström og Dan Berglund spiller på henholdsvis trommer og bass. Med ett var en ny supertrio dannet som koblet sammen to innovative krefter som drev med nybrottsarbeid innen europeisk jazz, nemlig e.s.t. og Wesseltofts New Conception of Jazz.

Rymden spiller i Festsalen på MUNCH, fredag 16. august kl. 18.00. Billetter får du her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake