11. - 17. AUG 2024
Heftig slippuke med 5 nye navn

Heftig slippuke med 5 nye navn

Programmet brettes stadig ut

22. mars, 2024:

Det har vært en heftig uke på billettkontoret med slipp av fem nye konserter. Cornelia Nilsson Trio, Post Koma, ØKSE, Supersilent og Kjetil Mulelid: Agoja er nye sterke navn på plakaten.

Cornelia Nilsson Trio

Den svenske trommeslageren Cornelia Nilsson regnes med god grunn som en av de mest spennende stemmene på den skandinaviske jazzscenen de siste årene. Fra sin base i København, har hun markert seg med et følsomt trommespill som er utført med millimeterpresisjon, et herlig driv og en umiskjennelig kjærlighet til jazzfaget. Til konserten på Herr Nilsen får Nilsson og Franck med seg Jonas Kullhammar på saksofon, og trioen fullendes. Forvent høy energi, dynamiske taktskifter og en vital tilstedeværelse fra en glødende het trio ledet av Cornelia Nilsson!

Jonas Kullhammar – saksofon, Daniel Franck – bass, Cornelia Nilsson - trommer

Cornelia Nilsson Trio spiller på Herr Nilsen torsdag 15. august 19:00. Billetter får du her.

Petter Eldh Post Koma

Koma Saxo, Post Koma eller Petter Eldh Post Koma – kjært barn har som kjent mange navn. Noe som kan være en smule forvirrende, men den musikalske kjernen forblir den samme. Bandet er Petter Eldhs visjon om å samle en saksofon-tung front med Otis Sandsjö og Jonas Kullhammar, en dynamisk rytmeseksjon med Eldh på bass og Christian Lillinger på trommer, og Sofia Jernbergs vokal som syr det hele sammen. Resultatet er et rystende godt band.

Sofia Jernberg – vokal, Otis Sandsjö - saksofon, Jonas Kullhammar – saksofon, Petter Eldh – bass, Christian Lillinger - trommer

Petter Eldh Post Koma spiller på Nasjonal jazzscene lørdag 17. august kl. 21.00. Billetter får du her.

ØKSE

ØKSE ble til da saksofonist Mette Rasmussen og trommeslager Savannah Harris ble bedt om å sette sammen et nytt band til Saalfelden Jazzfestival i 2022. Bassist Petter Eldh og elektronisk lyd-improvisator Val Jeanty ble hanket inn, og prosjektet har etter hvert utviklet seg til å bli et tett sammensveiset og idérikt kollektiv. Et nyslipt, skarpt band som har levert bejublede konserter, deriblant på All Ears-festivalen på MUNCH i 2023.

Kvartetten har tatt med den spontane kreativiteten med seg inn i studio og debutalbumet slippes i løpet av året. Gjør deg klar for et heltent ØKSE på BLÅ!

Mette Rasmussen – saksofon, Val Jeanty – elektronikk, Petter Eldh – bass, Savannah Harris - trommer

ØKSE spiller på BLÅ torsdag 15. august kl. 22.00. Billetter får du her.

Supersilent

«Supersilent på BLÅ» - det er noe som bare stemmer med den setningen, to institusjoner som smelter sammen. BLÅs betongkledde innpakning og herlige industrielle preg, passer Supersilents elementer av støy og minimalisme som hånd i hanske. Supersilent har i så måte egentlig aldri levd opp til bandnavnet, der støyen er en essensiell del av deres DNA.

Arve Henriksen – trompet, Helge Sten – elektronikk, Ståle Storløkken – tangenter

Supersilent spiller på BLÅ mandag 12. august kl. 21.30. Billetter får du her.

Kjetil Mulelid: Agoja

Kjetil Mulelid er en av våre mest profilerte pianister og hans ulike prosjekter har alle mottatt rosende omtaler fra inn- og utland. Han har trollbundet publikum med eminent spill, enten med hans egen trio, eller i duoformat med Siril Malmedal Hauge, eller som en del av bandet Wako. Med det nye albumet Agoja, har Mulelid samlet sammen et eventyrlystent ensemble med musikere av høyeste kaliber. Premieren på prosjektet kan du se på Oslo Jazzfestival!

Kjetil Mulelid – piano, Trygve Seim – saksofon, Sissel Vera Pettersen – saksofon, Arve Henriksen – trompet, Lars Horntveth - pedal steel, Bárður Reinert Poulsen – bass, Andreas Winther - trommer

Kjetil Mulelid: Agoja spiller på Nasjonal jazzscene torsdag 15. august kl. 21.00. Billetter får du her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake