11. - 17. AUG 2024
Ny festivalsjef til Oslo Jazzfestival

Ny festivalsjef til Oslo Jazzfestival

Line Juul er tilsatt som ny festivalsjef

Juul tiltrer stillingen som festivalsjef i august 2023. Øyvind Larsen fortsetter som festivalsjef til årets festival er gjennomført.

Styreleder i Oslo Jazzfestival, Svein Skarheim, sier på vegne av styret:

-Det har vært et veldig inspirerende å lete etter ny festivalsjef. Det er mange flinke folk her i landet, og de beste har ønsket å bli festivalsjef i Oslo Jazzfestival. Det har vært et privilegium å møte dem. Vi i styret kunne til slutt velge helt øverst på øverste hylle. Line Juul utmerket seg som en suveren kandidat. Hun har erfaringen, kompetansen, de menneskelige egenskapene og det som skal til for å bringe festivalen mot nye ambisiøse mål. Dette er en gledens dag for jazzen og festivalen i årene fremover.

Den påtroppende festivalsjefen ser fram til å ta fatt på jobben som festivalsjef:

- Jeg er takknemlig for tilliten. Oslo Jazzfestival er en sentral del av det unike musikklivet vi har i byen vår, og norsk jazz har vel aldri vært mer mangfoldig og spennende. Til tross for at arrangørfeltet står i krevende tider, med prisvekst og endret publikumsmønster etter pandemien, har jeg stor tro på at vi alle trenger felles musikkopplevelser.

Line Juul fra Levanger i Trøndelag er er i dag seniorrådgiver for Kulturdirektoratet. Juul har tidligere vært produsent for Nasjonal jazzscene i Oslo og bookingagent hos Kjell Kalleklev management i Bergen.I tillegg har hun sittet i juryer og utvalg for blant annet Jazzahead og Spellemann-prisen. Hun fortsetter:

- Høy kvalitet, bærekraft og balanse blir viktige stikkord for meg som leder for festivalen. Jeg ser frem til å formidle det ypperste av norsk og internasjonal jazz sammen med festivalens dyktige stab og engasjerte frivillige, avslutter Juul.

Photo: Magnus Knudsen

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake