11. - 17. AUG 2024
Nils Petter Molvær til Oslo Jazzfestival 2023!

Nils Petter Molvær til Oslo Jazzfestival 2023!

I år er det 25-årsjubileet for Molværs banebrytende debutalbum Khmer

Det er en glede å kunne røpe at Nils Petter Molvær er tilbake på Oslojazz fredag 18. august! Det hele braker løs på Rockefeller, hvor Molvær vil fremføre verket som skulle stadfeste hans karriere og rolle i jazzhistorien. Nemlig hans debutalbum Khmer (1998).

Billetter til Nils Petter Molvær: Khmer er nå ute for salg!

- Nils Petter Molvær er en av vår tids store tonekunstnere. Lyden av hans trompet er øyeblikkelig gjenkjennelig, og med albumet Khmer staket Sulaværingen ut nye kurser i sjangerblandingen av jazz og klubbmusikk. Det blir stort å presentere dette albumet live 25 år etter utgivelsen - sier festivalsjef Øyvind Larsen om trompetisten.

Nils Petter Molvær er en av Norges mest internasjonalt ettertraktede musikere og har satt tydelige spor innen improvisert musikk i Europa. Han var sist å oppleve på Oslo Jazz i 2019, da han spilte en nydelig akustisk konsert med Nordic Voices i Grønland Kirke.

Dette året markerer 25-årsjubileet for Molværs banebrytende debutalbum «Khmer», som utkom i 1998 og solgte over 250 000 eksemplarer over hele verden. Fredag ble det fremført på Vossa Jazz, og Audun Vinger skriver i en anmeldelse på jazzinorge.no at «Molværs spill var eksellent, han så ut som et verdig fjell der han satt, ofte med et forpint uttrykk i ansiktet, det er mye vakker maskulin smerte i denne musikken.»

Med Khmer danner Molvær en bro mellom de typiske lydlandskapene som artister fra plateselskapet ECM er kjent for, og den dengang nye verdenen av trip-hop, drum'n'bass, ambient, techno, industrial, electronica og samples.

Molværs musikk strekker seg ut i tid og rom, og underkaster seg øyeblikkets nye teknologi for å gi oss stadig nye uttrykk. Som album, bringer Khmer jazzens frihet og pop/rockens lydpotensial sammen. Feiringen av denne perlen i norsk jazzhistorie er ikke noe du vil gå glipp av!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake