11. - 17. AUG 2024
Nordisk Showcase, Serendip, AOJO, familiekonsert og friluftskonsert

Nordisk Showcase, Serendip, AOJO, familiekonsert og friluftskonsert

Ungjazz, familiejazz og friluftsjazz!

I mai slapp Oslo Jazzfestival årets hovedprogram med bl.a. Oslo Jazzensembles åpningskonsert med Ola Kvernberg, Karin Krog & Hanna Paulsbergs Calling Dexter-prosjekt, bestillingsverk av Kim Myhr, plateselskapet Jazzland Recordings sitt 25-årsjubileum med artister som Håkon Kornstad, Rymden og Juno, og mye mye mer.

Når vi nå slipper enda litt mer kan vi by på en friluftskonsert i marka med Håkon Kornstad, årets Nordisk Showcase-program, det internasjonale samarbeidet The Jazz Workshop, ungdommene i AOJO, tre band plukket ut av NMHs egne studentfestival Serendip og familiekonsert med Du og jeg og vi 2-3-4.

Se hele programmet her.

Nordisk Showcase 2021

I år var det på lik linje med alle foregående år stor pågang av søkere til Nordisk Showcase og nivået var skyhøyt. Vi gjentar fjorårets suksess med å ha Nordisk Showcase-konsertene fordelt på to scener på Salt.

Årets utvalgte Nordisk Showcase-talenter er:

Serendip og AOJO

I tillegg til Nordisk Showcase vil du ha anledning til å oppleve en rekke andre lovende musikere. AOJO, Akershus og Oslo Ungdomsjazzorkester har vårt festivalpublikum blitt godt kjent med over de siste årene og vi er glade for å kunne presentere dette orkesteret ute i sola på Salt torsdag 19. august.

Vi har igjen inngått samarbeid med Serendip musikkstudentene ved Norges Musikkhøgskoles egen festival for og med studenter. De har plukket ut tre meget spennende band som de presenterer på Salt torsdag til lørdag:

Familiekonsert

Oslo Jazzfestival er opptatt av å formidle jazzens gleder til alle aldersgrupper. Vi inviterer til familiekonsert med den morsomme trioen Du og jeg og vi 2-3-4 som nå er aktuelle med sitt nye album Balkongfest.

Les mer om familiekonserten her.

Oslo Hiking

Vi gjentar et av fjorårets høydepunkt, nemlig friluftskonsert i samarbeid med våre venner i Oslo Hiking. I år er det Håkon Kornstad som vil by på musikalsk friluftsopplevelse i Schrøderbakken.

Les mer om turen og konserten her.

The Jazz Workshop

Oslo Jazzfestival er stolt samarbeidspartner i det internasjonale komposisjonsprosjektet The Jazz Workshop. Det EU-finansierte prosjektet har tiuvlånt tittelen fra George Russell som var en sentral i det å plassere Jazz-Norge på andre kart en norgeskartet. Nå er det NMHs studenter som skal ut og feste flere knappenåler.

The Jazz Workshop er et samarbeid mellom ikke bare fem europeiske høgskoler og konservatorier, men i tillegg også fem store festivaler på de stedene vi har valgt oss som partnere: Nürnberg, Hamburg, Parma, Glasgow og Oslo. Det settes sammen et stort ensemble på hvert sted til hver festival.

Nå får vi endelig anledning til å presentere dette på Oslo Jazzfestival.

Les mer om konserten her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake