11. - 17. AUG 2024
Om én uke starter Oslo Jazzfestival!

Om én uke starter Oslo Jazzfestival!

Om en uke starter Oslojazz 2023 - og vi gleder oss til å ønske dere velkommen til 70+ konserter, samtaleprogram, jazzfilm, friluftskonsert, jazzhistorisk byvandring og mye mer.

Noen høydepunkter fra årets program er:

PortableText [components.type] is missing "image"


Mandag d. 14. august spiller Mulatu Astatke på Cosmopolite! Hans nyeste album, Sketches of Ethiopia, er en hyllest til rytmene og dansene fra Mulatus hjemland, som fremdeles er drivkraften hans. Albumet er bevis på at den store nestoren av etiopisk jazz fremdeles ikke står stille. 14. august blir alt annet enn en vanlig mandag, når Mulatu Astatke går på scenen under Oslojazz 2023. 

PortableText [components.type] is missing "image"

Bli med på Nasjonal jazzscene Victoria onsdag 16. august, og opplev saksofonist Linda Fredrikssons soloprosjekt Juniper (2021). Fredriksson stikker seg ut blant de finske jazzmusikere, både nasjonalt og internasjonalt, og med Juniper står Fredriksson frem som en komponist og leder, og avslører gjennom musikken sin introverte og stille side. Resultatet er et brutalt ærlig og personlig album. Fredrikssons komposisjoner ble tildelt den prestisjetunge prisen Teosto, og Juniper (WeJazz Records) vant Jazz-Emmaprisen i 2022.

PortableText [components.type] is missing "image"

Torsdag 17. august kan Solveig Slettahjell Kvartett oppleves i vakre rammer, i Universitetets Aula. Slettahjell har lenge gått med en idé om å lage et album basert på hennes utvalgte skandinaviske sangbok, og har samlet låter til dette prosjektet gjennom flere år. Det hele har fått preg av en slags skandinavisk kammerjazz, inspirert av mange som har gått foran, men med Slettahjell og kvartettens tydelige eierskap og egen signatur som bærende element.

PortableText [components.type] is missing "image"


I år blir det hele seks konserter på Blå, og tirsdag d. 15. august, spiller Christian Winther. Winther er en drivkraft i det alternative jazz, rock og improviserte musikkmiljøet med sin kreative låtskriving og høyst personlige tilnærming til gitaren. På hans andre plate Urfuglen, kobles det eksperimentelle med et genuint ønske om å finne det vakre øyeblikket, den skimrende harmonien. Med seg har Winther Anja Lauvdal på synther og piano, Tuva Syvertsen på feler og vokal, Ina Sagstuen på vokal og elektronikk, Magnus Nergaard på bass og Veslemøy Narvesen på trommer. Denne helkvelden vil du ikke gå glipp av!Vi minner om, at vi i år har helgepass på Sentralen, hvor man kan oppleve hele 19 konserter fordelt på to dager - på samme billett! På Sentralen blir det også samtaler fredag og lørdag klokka 16 i regi av Musikkmagasinet. Vi tilbyr også dagspass til en snill pris. 

Sjekk ut programmet på Sentralen: 


Program fredag:

Bêl
Schntzl
Mathias Eick Quintet
NOUT
Kaja Draksler & Susana Santos Silva
The Lost Quartet
Isaiah Collier: I AM

Serendip: Elise Sløgedal
Serendip: Symre

Program lørdag:

Aila Trio
Farida Amadou & Julien Desprez
Mats Gustavsson: HIDROS9
Kristina Fransson: Coincidences
Benedicte Maurseth: Hárr
Theon Cross
Selma French

Serendip: Tobiasband
Serendip: Esther Viola

Les mer om alle artister, konserter og sideprogrammet her: FESTIVALPROGRAM

Forsidefoto: NOUT av Sylvain Gripoix

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake