11. - 17. AUG 2024
Vi presenterer årets Oslojazz Talent-band!

Vi presenterer årets Oslojazz Talent-band!

De totalt 10 bandene spiller GRATISkonserter på Blå og Herr Nilsen onsdag til lørdag i uke 33.

DYKDYPP

DYKDYPP gjør et dypdykk inn i en egenkomponert verden, der dykkernes interesser har smeltet i hop - et sted der sjangertrekk fra rock, jazz, folkemusikk og klassisk musikk kolliderer smakfullt i en virvelvind av lydbølger.

Gard Hvammen Trio

Lyden av Gard Hvammen Trio kjennetegnes av en utforskende holdning til musikken og en leken spontanitet i samspillet. Et bredt referansespekter skinner gjennom i hver av musikernes unike valg.

Gard Kronborg Group

Gard Kronborg Group er en elektroakustisk jazzkvintett med base i Trondheim. Med utgangspunkt i Kronborgs komposisjoner, spiller bandet harmonisk tunge og intrikate jazzlåter med sangbare tidvis pop-inspirerte melodier, pakket inn i et introvert lydlandskap med drømmende synther, vibrafon og “spaghetti western”-gitar.

Grossband

Grossband er en akkordløs kvartett som spiller eksplosiv jazz, inspirert av Steve Grossman. Bandet hyller legenden gjennom egne komposisjoner, og utforsker samspill uten akkordinstrumenter. Dette resulterer i et stort spekter av muligheter både harmonisk, rytmisk og samspillmessig.

Lightning trio

Med lyriske temaer, vakre harmonier og kompleks rytmikk, spiller Lightning Trio jazzmusikk som begeistrer og utfordrer lytteren. Trioen utforsker et spekter av stiler og uttrykk gjennom egne komposisjoner av alle bandets medlemmer; fra fengende popmusikk, intens modaljazz, til 1900-tallets kunstmusikk.

naema

naema lager musikk inspirert av soul, jazz og hiphop. Med utgangspunkt i de soul- og pop-inspirerte låtene, strekker bandet i materialet gjennom live improvisasjon og musikalsk lekenhet. Noe som gir naema sitt helt særegne live-sound.

Neptune’s Habit

Musikken til Neptune's Habit blir skapt av et eksplosivt samspill som graviterer rundt et stødig grunnlag av bastante riff og svevende melodier. Energien som tilføres av hver enkelt musiker bygger opp et bredt og intenst lydbilde. Med en sterk improviserende base utvikles låtmaterialet konstant mot nye impulser og retninger.

PESH

PESH spiller ekspressiv kammerjazz i skjæringspunktet mellom tradisjon og total frihet. Kvartetten, som består av fremadstormende jazzmusikere fra Polen og Norge, møttes for første gang under det internasjonale improvisasjonsprogrammet «INTL Jazz Platform» i 2021.

Schemes

Schemes er en eksplosjon av energi, maskert som en dansk-norsk jazzkvartett med base i Trondheim. Musikken er ukonvensjonell og kontrastfylt, og består av intrikate låter med en fri tilnærming, bundet sammen av lange strekk med eksplosivt spill.

WAVEMAKERS

Wavemakers er, som navnet tilsier, en kvartett som gjennom musikken sin former en “groove-organisme” av bølger. Tuvas fiolin svever lekende lett over Amund og August’s stødige grunnlag mens Alex leder bølgen med sine varme tangent-trykk.


For fullt program og mer informasjon om bandene, se her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake