11. - 17. AUG 2024
Kjære publikum

Kjære publikum

Nå er det endelig festival igjen i jazzhovedstaden Oslo.

I år feirer vi 35-årsjubileum og det er både en glede og ære å presentere et festivalprogram som fanger opp et bredt spekter av jazzmusikken. Det herlige med jazzen er at den egentlig aldri står stille. I over hundre år har denne kunstformen utviklet seg, og nye varianter oppstår ved jevne mellomrom. Det individuelle aspektet av jazzen gir rom for improvisasjon og det er kanskje her noe av hemmeligheten til den kunstneriske suksessen ligger. Nemlig at musikken først og fremst er fri med rom for både innfall og synsvinkler, samtidig som det bæres et kollektivt ansvar om å få det til å swinge på den ene eller andre måten.

Med årets festival utvider vi vår tilstedeværelse på Sentralen, hvor vi bruker hele huset gjennom store deler av uken. Årets åpningskonsert blir i Marmorsalen, hvor vi har invitert Oslo Jazzensemble og fiolinist Ola Kvernberg. Til denne konserten har Kvernberg komponert ny musikk for ensemblet. I tillegg dette får vi høre nye arrangementer fra Kvernbergs komponistkatalog signert Martin Myhre Olsen. I tillegg til åpningskonserten, får vi endelig finalen i Jazzintro til festivalen. Vi skal feire 25-årsjubileum for Bugge Wesseltofts plateselskap Jazzland, gjøre en serie av solokonserter i Hvelvet, og presentere to vidt forskjellige men like fabelaktige konserter i Marmorsalen mot slutten av uka; Gard Nilssen’s Supersonic Orchestra og Tord Gustavsen/Simin Tander/Jarle Vespestad.

Til Grønland kirke kommer Trio Mediæval & Arve Henriksen og vi er tilbake i Universitetets aula med konserten Calling Dexter med Karin Krog og Hanna Paulsberg.

Fjorårets tilstedeværelse på SALT gav mersmak og her skal vi blant annet presentere vårt talentprogram Nordisk Showcase, AOJO (Akershus og Oslo Ungdomsjazzorkester) og vårt samarbeid med Serendip-festivalen som er Norges musikkehøgskoles festival av og for studenter. Og for de turglade arrangerer vi friluftskonsert med tenorsanger- og saksofonist Håkon Kornstad ved Schröderbakken i samarbeid med Oslo Hiking.

Resten av programmet presenteres hos vår kjære samarbeidspartner Victoria, Nasjonal jazzscene. Her får vi blant annet høre fjorårets mottaker Usbl jazztalentpris Veslemøy Narvesen med nytt band, bestillingsverket Sympathetic Magic av gitarist Kim Myhr, Friends Quartet, Lucia Cadotsch Speak Low, Petter Wettre, Hegge og årets avslutningskonsert med Nils Økland Band. 

Til sammen utgjør dette hele 60 konserter hvorav 18 er gratiskonserter.

Våre frivillige er navet som får festivalmaskineriet til å gli sømløst gjennom uka. Deres innsats er enorm og egentlig helt uvurderlig. Det er derfor med den største takknemlighet at jeg ønsker å rette en ekstra stor oppmerksomhet til den vakre frivilligheten som bor i festivalen vår.

Nå heises jazzbannerne på Karl Johan, kom kom bli med!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake