11. - 17. AUG 2024
Program
13/05/2022

Oslo Jazzfestivals hovedprogram er ute!

Pat Metheny Trio, Brandee Younger, Anthony Braxton, Emma-Jean Thackray, Jason Moran, Maria Schneider og mye annet på Oslo Jazzfestival 2022.

Årets utgave av Oslo Jazzfestival byr på både legender og unge jazzkometer fra inn- og utland på scener som spenner fra MUNCH til Herr Nilsen.

Lørdag 13. august åpner selveste Pat Metheny Trio Oslo Jazzfestival på Oslo Konserthus. En konsert som allerede nærmer seg utsolgt!

Nå slippes endelig festivalens hovedprogram der en lang rekke fantastiske musikere fra inn- og utland som viser hvor stor bredde det er innenfor sjangeren jazz.

– Årets festivalprogram bærer preg av sterke internasjonalt navn fra USA og Europa, som viser oss den ekspanderende bredden jazzmusikken har å tilby sitt publikum. Fra ikoniske Anthony Braxton og Mingus Dynasty, til prisvinnende Eivind Aarset via fremadstormende Brandee Younger og Emma-Jean Thackray. En konsert som kan stå igjen som et minneverdig øyeblikk er Sofie Tollefsbøls tolkning av det klassiske albumet Fairytales av Radka Toneff, i anledning dets 40-årsjubileum. Jazzens gullalder er nå og vi gleder oss stort til å presentere musikken vi elsker på hovedstadens mange vidunderlige spillesteder, forteller festivalsjef Øyvind Larsen.

Årets festival brer seg igjen utover et rikt utvalg av konsertsteder. Festivalen er endelig tilbake på Herr Nilsen, den lille jazzklubben som ble tildelt festivalens hederspris Ella-prisen i 2015. Nytt av året er samarbeidet med MUNCH.

– MUNCH live er stolte samarbeidspartnere til Oslo Jazzfestival, en festival som deler vår ambisjon om å presentere ny og banebrytende jazz i Oslo.Festivalen er programpartner på serien Jazz på MUNCH som har røtter tilbake til 1960-tallet da Karin Krog og Johs Berg inviterte til legendariske konserter på Tøyen. Samarbeidet utvides nå også under festivalperioden hvor museet presenterer hele åtte konserter. Vi gleder oss til å sammen skape en ny scene for jazz i Bjørvika, og til å presentere eksperimentell jazz på MUNCH i årene som kommer, forteller Ingrid Moe, kunstnerisk leder MUNCH live.

I tillegg til disse to arenaene blir det konserter på Cosmopolite, Sentralen, Victoria Nasjonal Jazzscene, Salt og tidligere nevnte Oslo Konserthus.

Før sommeren lanserer festivalen årets sideprogram som består av bl.a Oslojazz Talent-konserter (tidligere Nordisk Showcase), samarbeid med Serendip, filmvisninger på Frogner Kino, artistsamtaler, friluftskonsert i marka og den tradisjonsrike jazzhistoriske byvandringen.

11. - 17. AUG 2024

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20
Følg oss:FacebookInstagram
Kode:Bjerk


Image of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsor