11. - 17. AUG 2024
Oslojazz 2023 x Herr Nilsen

Oslojazz 2023 x Herr Nilsen

I år kan publikum oppleve seks konserter på Herr Nilsen gjennom hele festivaluka.

EN ETTERTRAKTET TRIO

Pianist og komponist Larry Goldings, gitarist Peter Bernstein og trommis Bill Stewart har spilt sammen i mer enn 20 år. De har blitt anerkjent for å kartlegge nye områder i musikken med sin synergiske, dog tankefulle, musikk. Sammen har de spilt inn åtte album, som alle uttrykker deres distinkte sound. Vi kan forvente en flott opplevelse når denne trioen tar oss med på en lidenskapelig, groovy og høyt sofistikert musikalsk reise.

Obs! To konserter. Billetter til konserten kl 22 finner du HER

KOMPROMISSLØST FREMOVERRETTET

Elephant9 er et musikalsk monster man knapt har sett sidestykke til - I Norge eller i internasjonal sammenheng. Medlemmene - som har fartstid i Bigbang, Shining, Motorpsycho, Supersilent og en rekke andre konstellasjoner, har i Elephant9 funnet den ultimate plattformen for å speile sine mange inspirasjonskilder og egen musikalitet.

Med kollektiv bevissthet og uvanlige evner intakt, koker de tre på scenen opp sitt uvanlige brygg som oppleves nytt, inkluderende og ikke minst intenst underholdende.

Obs! To konserter. Billetter til konserten kl 22 finner du HER

FYLDIG, FARGERIKT OG FENGSLENDE GITARSPILL

Ella Zirina er en gitarvirtuos og komponist fra Latvia, som holder til i Amsterdam. Komposisjonene hennes bygger på melodiske improvisasjoner, og resulterer i et personlig og emosjonelt lydbilde. Hun vant førstepremie i the Virtual Jazz Club Competition i 2021 for sin gjengivelse av Gershwins “I Loves You Porgy”, sammen med resten av trioen.

Zirinas lidenskap for teksturer uttrykkes på elegant vis ved å legge kontrabass og trommer til gitarspillet. Resultatet er fyldige og fargerike komposisjoner som vi anbefaler ikke å gå glipp av.

EN REISE GJENNOM DE SKOTSKE ÅRSTIDENE

Fergus McCreadie er en av de mest spennende unge jazzpianistene på verdensscenen i dag. Med sin unike blanding av jazz og skotsk folkemusikk, inspirert av det sublime landskapet i Skottland, fanger Fergus hjertet og sjela til publikum verden over.

Mens musikken hans bygger på folktradisjonene han er oppvokst med, er det McCreadies allsidige og fargerike karakter, fra de mest delikate skygger til de høyeste energitoppene, som er fengslende.

ET MENNESKELIG MASKINERI

Det skjer sjelden at musikere som jobber med improvisasjon på ytterkanten av eksperimentell praksis blir så avstemt fra moderne stiler og smak, at verkene deres strekker seg forbi “det seriøse” og “det populære”. Building Instrument klarer derimot dette. På denne konserten vil du høre elementer spilt på kora, hardingfele, vibrafon, vindinstrumenter og fløyter, i tillegg til vokal, trommer og synther.

SWING-JAZZ FRA ØVERSTE HYLLE!

Etter over 15 år med ulike samarbeid i større grupper ble Majken Christiansen og Kristoffer Kompen enige om å starte opp en egen kvintett som dyrker deres kjærlighet til 1940- og 50-tallets swingjazz. Resultatet er et band med rom for mer improvisasjon, lek og egne arrangementer. Etter bare ett år har kvintetten rukket å spille på flere jazzklubber og festivaler, nå samles de igjen på Oslojazz 2023 for en swingende og humørfylt konsert!


Oppdag flere konserter og les mer om alle artistene her: FESTIVALPROGRAM

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake