11. - 17. AUG 2024
Oslojazz 2023 x Nasjonal Jazzscene Victoria

Oslojazz 2023 x Nasjonal Jazzscene Victoria

Her kan du lese mer om festivalprogrammet på Victoria

EN TEGNEKONSERT FOR BARN MED MIKROKOSMOS OG IBEN SANDEMOSE

I denne konserten får man oppleve Iben Sandemose tegne og illustrere sangene til Mikrokosmos live. Samtidig får man høre historien om tegneren Iben som prøver å finne ut hvordan hun kan bli med i et band.

Iben Sandemose er en av Norges mest etablerte tegnere og illustratører. Pål, Jo, Åge og Shana i Mikrokosmos spiller pop, rock og funk med tekster, som handler om alt fra flyvende kyr og å gå på lava, til pappaer som gjør sykt flaue ting og om dager når alt går på trynet.

OJKOS FEIRER GEORGE RUSSELL MED NY MUSIKK FOR 2020-TALLET!

George Russells betydning for norsk jazz- og samtidsmusikk markeres med en storslått konsert med helt ny musikk skrevet av og presentert av orkestret OJKOS – Orkesteret for Jazzkomponister i Oslo. OJKOS er et spennende og nyskapende musikkensemble av unge jazzkomponister og -utøvere.På bestilling fra Østnorsk jazzsenter, Oslo Jazzfestival og Oslo Jazz Circle har medlemmene av OJKOS skrevet musikk inspirert av Russells opphold i Oslo og Stockholm i perioden 1965-72 og av hans musikkteoretiske storverk: The Lydian Chromatic Concept of Tonal Organization.I forkant av konserten vil journalist Johan Hauknes ha en samtale hvor han forteller om Russells karriere og introduserer konserten.

EN PIONER I DET 21. ÅRHUNDRE OG ET MØTE MELLOM TO LEGENDARISKE BASSISTER

Alexander Hawkins er allment anerkjent som en av de mest innovative og nytenkende pianistene og komponistene i Storbritannia. I februar 2019 utga han sitt andre soloalbum, Iron into Wind, med det prestisjefylte plateselskapet Intakt Label.

Siden 1967 har Arild Andersen vært ansett som en av Norges ledende jazzbassister. Henri Texier har også en lang rekke historiske og internasjonale samarbeidspartnere bak seg, takket være sin rike, emblematiske karriere. Disse to dyktige kontrabassistene har spilt parallelt med hverandre i henholdsvis Norge og Frankrike i mer enn 50 år, og var veletablerte på hver sine jazzscener før fylte 25. Dette møtet vil du ikke gå glipp av!

Bemerk at dette er en dobbelkonsert.

LINDA FREDRIKSSONS MUSIKALSKE DAGBOK

Med sitt soloprosjekt Juniper (2021) står Fredriksson frem som en komponist og leder, og avslører gjennom musikken sin introverte og stille side. Resultatet er et brutalt ærlig og personlig album. Juniper er en egen verden, og Fredriksson beskriver arbeidet med det som selvvalgt isolasjon: "Det er min egen verden, og et sted for ensomhet midt i alt kaos. En komfortabel boble å befinne seg i.” Denne gangen spiller Fredriksson, kjent for sitt eminente spill på alt- og barytonsaksofon, sammen med bassklarinett, gitar, trommeprogrammering, synther og analoge lydopptak som del av sin instrumentering.

OLDNORDISKE MYTAR I EIT KLIMAKRISEPERSPEKTIV

Karl Seglem er ein grensesprengjande musikar på tenorsaksofon og bukkehorn, og bevegar seg uanstrengt i eit landskap mellom jazz, folkemusikk, world jazz og fri impro. Som ein uredd utøvar og komponist blandar han gjerne uttrykk som spenner frå den akustiske folkemusikken via jazz til elektronika. Mytevegar hentar sin hovudinspirasjon frå myten om Balders død i norrøn mytologi. Karl Seglem set myten inn i eit øko-filosofisk klima-perspektiv der også eigen poesi inngår. Seglem urframfører verket på Oslo Jazzfestival 2023.

IKKE EN TANNLØS PASTISJ

Klarinettisten Andreas Røysum har vært en sentral skikkelse i det norske jazzmiljøet de siste årene. Når han samler elleve av sine beste venner og favorittmusikere i Andreas Røysum Ensemble, kultiveres et rikt, eventyrlystent og fleksibelt musikalsk univers, som er tydelig inspirert av den ekspressive jazztradisjonen, samtidsmusikk og folkemusikktradisjoner fra Nord-Afrika, Sørøst-Asia, Skottland og Norge.

Andreas Røysum Ensemble tror på musikkens transcendentale og forsonende kraft, og bruker Røysum sine sterke komposisjoner som et springbrett for å smelte sammen til én; og utvide tid og rom.

ET FRISKT PUST

Trondheimsbaserte Amund Stenøien har de siste årene ledet en kvartett med unge musikere i etableringen av sitt eget moderne jazzuttrykk. Resultatet er en fremoverrettet jazzkvartett med sterke temaer, eksplosive soloer og inspirerende originalitet. ASQ har spilt et dusin konserter i Norge allerede, inkludert fjorårets utgaver av Oslo Jazzfestival og Jazzfest Trondheim. Det er bare å glede seg til et friskt pust i sommerheten, når ASQ spiller ettermiddagskonsert på Victoria!

HER FÅR MUSIKKEN PUSTE

Bassist og vokalist Ellen Andrea Wang har gang på gang bevist at man kan skrive hits og fremdeles ha begge beina i jazzen. Hun har en særegen sound som er både vital, fengende og melodiøs, og har utmerket seg som en oppfinnsom kunstner som blander stiler på enestående måter.På Ellen Andrea Wangs tredje studioalbum, Closeness, har hun latt seg inspirere av den amerikanske bassisten Charlie Haden. Albumet består av eventyrlige og personlige komposisjoner, tradisjonelle spirituals i nye arrangementer, og to nøye utvalgte cover av Ornette Coleman (Lonely Woman) og Pat Metheny (This Is Not America).

Vi ser frem til denne konserten, som blir årets siste festivalkonsert på Victoria.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake