11. - 17. AUG 2024
Tusen takk for i år!

Tusen takk for i år!

En jubeluke!

26. august, 2024:

Oslo Jazzfestival er over for denne gang og festivalen kan se tilbake på en enormt suksessfull uke, både med tanke på et gjennomgående skyhøyt kunstnerisk nivå, og på antall publikummere. Nærmere 11.000 billetter ble solgt til årets festival, som er en oppgang på 35% sammenlignet med 2023-utgaven. Det ble totalt 20 utsolgte konserter, i tillegg til mange fulle hus på festivalens gratiskonserter rundt om i byen. Tusen takk til artister, publikum, våre fantastiske frivillige, spillesteder og sponsorer, for at årets festival ble så vellykket!

- Vi svever fortsatt etter en fantastisk festivaluke. Vi satset på et bredt og mangfoldig program av høy kunstnerisk kvalitet, og dette viste seg å være en suksessformel. Målet vårt var å lage en festuke for hele jazzmiljøet, og det tror jeg vi klarte. I tillegg var frivilligpåmeldingen rekordstor, noe som er svært gledelig og ikke minst avgjørende for den gode gjennomføringen. Det er stas at interessen for jazz og rytmisk kvalitetsmusikk lever i beste velgående, sier festivalsjef Line Juul. 

Det ble arrangert over 80 konserter i løpet av syv dager. Blant festivalens utallige høydepunkter, var det spesielt mye oppmerksomhet knyttet rundt gjenforeningen av Masqualero, som var åpningskonserten i Operaen, samt 50-årsmarkeringen av albumet «Belonging» med Hanna Paulsberg, Vigleik Storaas, Trygve Fiske og Hans Hulbækmo i Universitetets Aula. Ola Kvernbergs enorme Steamdome-prosjekt med Kristiansand Symfoniorkester på Sentrum Scene, Marcos Valles sensommerfest på Blå og Maria Kannegaard Trios skjellsettende konsert i Festsalen på Munchmuseet, må også nevnes her.

Det har også vært en voldsom interesse for festivalens Oslojazz Talent-konserter, med spesielt stor pågang fra et yngre publikum.

- Det er spesielt hyggelig at årets festivalpublikum bestod av så mange unge. Bakgården på Becco, Juret og Herr Nilsen sydet av unge som jammet, lyttet og hang ut, og kvaliteten på Oslojazz Talent-konsertene var skyhøye. Jazzen fremtid er lys, både fra scenen og blant publikum! avslutter Juul. 

Vi ses på Oslo Jazzfestival 2025!


Foto av Cyrille Aimée: Joakim Lied Haga

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake