11. - 17. AUG 2024
Høstens Jazz på Munch

Høstens Jazz på Munch

Høstens program er klart!

23. august, 2024:

Denne høsten vil publikum få anledning til å oppleve Ellen Andrea Wang Closeness II og Sun Ra Arkestra + filmvisning i Festsalen på MUNCH.

Bandet har høstet internasjonal anerkjennelse for sitt musikalske samspill, og de har siden debutalbumet, utgitt i 2020, spilt rundt 100 klubbkonserter og festivaler i Europa, som Athen Jazzfestival, Moldejazz og London Jazzfestival.

Ellen Andrea Wang er en av de fremste musikerne i sin generasjon. Hun har skapt sitt eget musikalske univers, og har ettertrykkelig bevist at man kan skrive hits og fortsatt ha begge beina dypt planta i jazzen. Hun har mottatt Spellemannpriser, komponistpriser, var "Artist in Residence" på Moldejazz (2021) og har samarbeidet med musikere som Sting, Manu Katché, Ben Wendel, Marilyn Mazur og Bugge Wesseltoft. Hun er også medlem av den kritikerroste gruppen GURLS.Med en sound som både er melodiøs, fengende og vital, blander komponist og låtskriver Wang stiler på enestående måte.

Bandet som består av det britiske stjerneskuddet Rob Luft på gitar (John Surman, Django Bates) og den svenske, meriterte trommisen Jon Fält (Bobo Stenson trio) som har en egen evne til å skape stemninger som berører både hjertet og sjelen.

Ellen Andrea Wang - kontrabass/vokal, Rob Luft - gitar, Jon Fält - trommer

Dørene åpner: 19:00
Arrangementsstart: 20:00

Foto: Oda Berby

Sun Ra Arkestra er en legendarisk institusjon i jazzhistorien. Ensemblet ble grunnlagt på midten av femtitallet i Chicago av komponist og keyboardist Sun Ra, ofte kalt afrofuturismens far. Han kom, ifølge ham selv, fra planeten Saturn, og bygde en kompleks mytologi rundt sin unike avantgardejazz, der han kombinerte kosmiske visjoner med kamp for borgerrettigheter. I år ville han feiret sin 110. bursdag.

Sun Ras musikalske ånd og intergalaktiske perspektiv lever videre i Arkestra, som i dag ledes av den 100-årige saksofonisten Marshall Allen. Han reiser ikke lenger utenfor USA, men i kveld får vi møte ham i den nye filmen Marshall Allen, 99, Astronaut av den Berlin-baserte kunstneren og komponisten Ari Benjamin Meyers.

I filmen følger vi Allen etter at han ble invitert til å respondere på to verk komponert av Meyers. Portrettet er en intim samtale om spontanitet, samarbeid og det harde arbeidet det er å øve inn materiale. Vi møter Allen i hjemmet hans i Philadelphia – selve Arkestral Institute of Sun Ra – som i over 50 år har vært bandets hjem, øvingslokale og forfront for musikalsk eksperimentering. Filmen blander dokumentar og en mer spekulativ sjanger, og Allen teleporteres på et tidspunkt fra hjemmet sitt til Philadelphias historiske Fels Planetarium, hvor vi ser ham spille en stemningsfull komposisjon foran stjernehimmelen i kuppelen. Spektakulære stjernetåker og symboler fra Allens liv flyter forbi før han selv forsvinner inn i mørket og blir en konstellasjon.

Dørene åpner: 19:00
Filmvisning: 19:30 Visning av Marshall Allen, 99, Astronaut av Ari Benjamin Meyers
Konsert: 20.00: Sun Ra Arkestra live

PortableText [components.type] is missing "image"

Les mer om programmet og kjøp billetter via MUNCHs websider.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake