11. - 17. AUG 2024
Trippelslipp til Oslo Jazzfestival

Trippelslipp til Oslo Jazzfestival

Maria Kannegaard Trio, Irreversible Entanglements og Alexander Abreu & Havana D´Primera er klare for Oslo Jazzfestival 2024.

29. februar, 2024:

Oslo Jazzfestival er stolte over å annonsere tre nye konserter til årets festivalprogram: Maria Kannegaard Trio på MUNCH, Irreversible Entanglements på Blå, og Alexander Abreu & Havana D´Prímera på Cosmopolite.

Maria Kannegaard Trio

Maria Kannegaard anses med god grunn som en av de virkelig store pianistene i Skandinavia, og videre utover i verden. En sjeldent begavet musiker og komponist som har en egen evne til å bevege lytteren, med begge føttene trygt plantet i jazzen og et hjerte fullt av indie-rock, pop og kunstmusikk. Bassist Ole Morten Vågan og trommeslager Thomas Strønen er akkurat det riktige, intuitive og rytmiske kraftverket som skal til for å gi musikken styrke og løfte låtene mot overflaten og lyset.

Gjennom NRK-podkasten Pianisten, som forteller den brutalt ærlige og sterke historien om Kannegaards liv, har mange nye begeistrede lyttere funnet veien til Kannegaards melodiske og uforlignelige univers. Et univers som denne kvelden kommer til å farge festsalen på MUNCH, og sette et avtrykk som kommer til å sitte i veggene i lang tid.

Maria Kannegaard Trio spiller i Festsalen på MUNCH lørdag 17. august kl. 19.00. Billetter kjøpes her.

Irreversible Entanglements

Den amerikanske kvintetten Irreversible Entanglements har markert seg på jazz- og omegn-kartet med en rekke kruttsterke album, deriblant fjorårets Protect Your Light utgitt på Impulse! Records. Musikken tar utgangspunkt i frijazztradisjonen, ispedd en frisk dose av punk/DIY-mentalitet og med en tydelig politisk brodd. Til sammen skapes en energi som smitter langt utover scenekanten.

Anført av Ayewas medrivende og flammende fortellinger, er Irreversible Entanglements et samkjørt og kampklart kollektiv. Bandets distinkte individuelle stemmer samles under slagkraftige paroler, med en uimotståelig groove og med Ayewa i en fri rolle i front.

Irreversible Entanglements spiller på Blå onsdag 14. august kl. 22.00. Billetter kjøpes her.

Alexander Abreu & Havana D´Primera

Alexander Abreu & Havana D’Primera er Cubas foretrukne salsaorkester, og kommer til Cosmopolite og Oslo Jazzfestival fredag 16. august for å svinge publikum inn i latinske rytmer.

Siden bandets oppstart i 2007 har Havana D’Primera utgitt 6 studioalbum og et livealbum. Deres siste utgivelse er Pueblo Grifo fra 2023, som handler om Abreus oppvekst i provinsen Cienfuegos. Særdeles dansbar, med overraskende rytmer som rumba og referanser til urban musikk, men sist, men ikke minst: Den aller beste cubanske dansemusikken. Konserten arrangeres av Cosmopolite og er en del av Oslo Jazzfestival.

Alexander Abreu & Havana D´Primera spiller på Cosmopolite fredag 16. august kl. 20.00. Billetter kjøpes her.


Foto av Maria Kannegaard Trio: Arne Hauge.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake