11. - 17. AUG 2024
USBL Jazztalent 2023

USBL Jazztalent 2023

Vinneren av årets USBL Jazztalent er Emil Bø!

I forkant av årets fullsatte åpningskonsert med Jan Garbarek Group og Trilok Gurtu i Den Norske Opera & Ballett, ble årets Usbl Jazztalent-pris utdelt av administrerende direktør i USBL, Johan Bruun.

I år tildeles prisen den talentfulle trombonisten Emil Bø. Prisen består av kr 60 000, et diplom designet av Bjørn Myhrer og en konsert som del av hovedprogrammet på Oslojazz 2024.

Årets vinner er, til tross for sin unge alder, allerede en erfaren artist. Fra 2018 til i dag har han spilt 300 konserter, i tillegg til å jobbe som produsent, lyd- og lystekniker. Han er 23 år gammel og fra Drammen, og har de siste årene gått på Sund folkehøyskole. Nå er han å høre på Jazzlinja i Trondheim.

Emil Bø utforsker sitt instrument til ytterpunktene. Alt fra å spille i blåserrekke med kjente popband på festivaler til solokonserter. Det handler om hva slags akustiske lyder det er mulig å få ut av en Trombone og hvordan man kan få Trombonen til å være et spennende soloinstrument.

Vi gleder oss til å se han igjen under neste års festival, men allerede i år kan man oppleve Bø som en del av Neptune's Habit og Andreas Røysum Ensemble.

Gratulerer Emil Bø!

Foto: Matija Puzar

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake