11. - 17. AUG 2024
Program
14/08/2023

USBL Jazztalent 2023

Vinneren av årets USBL Jazztalent er Emil Bø!

I forkant av årets fullsatte åpningskonsert med Jan Garbarek Group og Trilok Gurtu i Den Norske Opera & Ballett, ble årets Usbl Jazztalent-pris utdelt av administrerende direktør i USBL, Johan Bruun.

I år tildeles prisen den talentfulle trombonisten Emil Bø. Prisen består av kr 60 000, et diplom designet av Bjørn Myhrer og en konsert som del av hovedprogrammet på Oslojazz 2024.

Årets vinner er, til tross for sin unge alder, allerede en erfaren artist. Fra 2018 til i dag har han spilt 300 konserter, i tillegg til å jobbe som produsent, lyd- og lystekniker. Han er 23 år gammel og fra Drammen, og har de siste årene gått på Sund folkehøyskole. Nå er han å høre på Jazzlinja i Trondheim.

Emil Bø utforsker sitt instrument til ytterpunktene. Alt fra å spille i blåserrekke med kjente popband på festivaler til solokonserter. Det handler om hva slags akustiske lyder det er mulig å få ut av en Trombone og hvordan man kan få Trombonen til å være et spennende soloinstrument.

Vi gleder oss til å se han igjen under neste års festival, men allerede i år kan man oppleve Bø som en del av Neptune's Habit og Andreas Røysum Ensemble.

Gratulerer Emil Bø!

Foto: Matija Puzar

11. - 17. AUG 2024

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20
Følg oss:FacebookInstagram
Kode:Bjerk


Image of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsor