11. - 17. AUG 2024
Program
17/08/2021

Usbl Jazztalent 2021

Årets Usbl Jazztalentpris går til gitarist Ola Erlien.

Årets Usbl Jazztalent-pris ble delt ut på Oslo Jazzfestivals åpningskonsert med Oslo Jazzensemble i Marmorsalen på Sentralen i går.

Prisen ble delt ut av Usbls administrerende direktør Johan Bruun og består av 30 000 kr fra Usbl, samt et tilbud om å gjøre en konsert på Oslo Jazzfestival i 2022.

Festivalens begrunnelse:

Erlien tok nylig over gitarkrakken til Jon Larsen i Hot Club de Norvège i en alder av 18 år. Han har deltatt på den rekke av Oslo Jazzfestivals satsninger for unge jazzmusikere, og er nå ferd med å etablere seg som en av de mest lovende nye gitaristene i landet. I tillegg til med Hot Club de Norvège er Erlien også å høre i Munch Trio sammen med saksofonist Zakarias Meyer Øverli og bassist Gard Kronborg. En trio som utforsker lyrisk kammerjazz med elementer fra string-swing, postbop og nordisk jazz.

«Ola Erlien er en fantastisk musiker og spiller helt annerledes enn meg. Sammen med Gildas blir han en fin frontrekke i Hot Club i årene fremover. Ola var bråmoden og et tidlig talent, så det var han som fant frem til oss på ungdomsskolen. Vi har visst om ham i mange år allerede, og han har vært med oss på jamsessions.» – Jon Larsen.

11. - 17. AUG 2024

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20
Følg oss:FacebookInstagram
Kode:Bjerk


Image of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsor