11. - 17. AUG 2024
Usbl Jazztalent 2022

Usbl Jazztalent 2022

Vinneren av årets Usbl Jazztalent er Kristina Fransson!

I forkant av årets fantastiske åpningskonsert med Pat Metheny Trio i Oslo Konserthus ble årets Usbl Jazztalent-pris delt ut av Usbls administrerende direktør Johan Bruun.

Årets vinner er den unge og talentfulle musikeren Kristina Fransson. Prisen består av 60 000kr, en diplom illustrert av kunstneren Jan Baker og en konsert som del av hovedprogrammet på neste års festival.

Begrunnelse for tildelingen:Kristina Aase Fransson (1999) er en allsidig og ivrig trompetist fra Førde. Hun studerer nå ved Norges Musikkhøgskole på Det Frie Kandidatstudie, hvor hun i utgangspunktet søkte seg inn som multiinstrumentalist. Der gled hun fort inn i jazzmiljøet og fant interessen for improvisasjon og elektronikk.

Som et nytt navn for mange gjorde hun seg bemerket under minnekonserten til Jon Hassell, sammen med et stjernelag av store forbilder. Siste året har hun også dukket opp som solist med Thomas Strønen sitt slagverksensemble Extended Ground, spilt inn første plate med jazzpop-bandet LEAH, og spilt ny musikk på Kongsberg Jazzfestival, Copenhagen Jazz Festival og Edinburgh International Jazz Festival.Med en fot innenfor samtidsmusikken, var Fransson i juni solist med Sinfonietta Rīga på en urframføring av Krists Auznieks.

Tilbake i Oslo utforsker hun også elementer av improvisasjon og elektronikk i møte med klassisk musikk.Med trompet og elektronikk har hun gjennom duoen Jeppsson & Fransson dykket ned i store klanger, lekne beats og elektroniske lydlandskap. I duo, band og større ensemble har hun kommet opp til overflaten som en energisk musiker som fargelegger, strekker og tilfører det uforutsigbare til musikken.

Foto: Matija Puzar

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake