11. - 17. AUG 2024
Victoria-programmet er komplett

Victoria-programmet er komplett

Sju herlige konserter fordelt på seks dager

18. juni, 2024:

I løpet av festivaluka får vi oppleve sju forskjellige uttrykk og variasjoner innen jazz- og omegn, på staselige Nasjonal jazzscene midt på Karl Johan. Emmet Cohen Trio, Emil Bø: Not Normal, Flukten, Kjetil Mulelid: Agoja, Cyrille Aimée, AOJO og Petter Eldh Post Koma, utgjør festivalprogrammet på Victoria.

Emmet Cohen Trio

Til tross for sin unge alder, har den amerikanske pianisten Emmet Cohen levert klassisk, men ekspansiv jazz i over et tiår. Med en blanding av friske tolkninger av eviggrønne standardlåter og egne vitale komposisjoner, har han gjort stor suksess hos både konsertpublikum og kritikere verden rundt.

Emmet Cohen – piano, Russell Hall – bass, Kyle Poole – trommer

Emmet Cohen Trio spiller mandag 12. august kl. 21.00. Billetter får du her.

Emil Bø: Not Normal

Trombonist Emil Bø har til tross for sin unge alder vært en sentral skikkelse i jazzfaunaen i flere år. Bø utforsker sitt instrument til ytterpunktene og befinner seg på evig jakt etter ulike lyder og klanger det er mulig å få ut av trombonen. Bø ble tildelt USBL Jazztalent under fjorårets Oslojazz, der en del av prisen er en konsert på neste års festivalprogram. Og nå er vi her.

Emil Bø – trombone, Heidi Kvelvane – saksofon, Eirik Hegdal – saksofon, Anna Ueland – synth, elektronikk, Åsmund Waage – vibrafon, Kertu Aer – bass, Veslemøy Narvesen – trommer

Emil Bø: Not Normal spiller tirsdag 13. august kl. 21.00. Billetter får du her.

Flukten

Det startet opprinnelig som en fruktbar jam mellom venner, men har siden vokst til å bli en av landets toneangivende jazzgrupper. Selv om Fluktens oppstart havnet i den tjukkeste og mørkeste pandemitiden, har bandet funnet plass i sine allerede overfylte kalendre og spilt mange konserter i inn- og utland til stående ovasjoner. Med et band bestående av noen av våre fremste musikere i form av Hanna Paulsberg, Marius Klovning, Bárður Reinert Poulsen og Hans Hulbækmo, er det ikke rart at jubelen brer om seg i konsertlokalet.

Hanna Paulsberg – saksofon, Marius Klovning – gitar, Bárður Reinert Poulsen – bass, Hans Hulbækmo – trommer

Flukten spiller onsdag 14. august kl. 21.00. Billetter får du her.

Kjetil Mulelid: Agoja

Kjetil Mulelid er en av våre mest profilerte pianister og hans ulike prosjekter har alle mottatt rosende omtaler fra inn- og utland. Han har trollbundet publikum med eminent spill, enten med hans egen trio, eller i duoformat med Siril Malmedal Hauge, eller som en del av bandet Wako. Nå er Agoja-prosjektet klar for å entre scenen med premiere på Oslo Jazzfestival. Med seg har Mulelid fått en gjeng med musikanter fra absolutt øverste hylle som er klare til å ta fatt på den lekne musikalske verden.

Kjetil Mulelid – piano, Trygve Seim – saksofon, Sissel Vera Pettersen – saksofon, Arve Henriksen – trompet, Lars Horntveth - pedal steel, Bárður Reinert Poulsen – bass, Andreas Winther - trommer

Kjetil Mulelid: Agoja spiller torsdag 15. august kl. 21.00. Billetter får du her.

Cyrille Aimée

Aimée følger en tradisjon som er forankret i den store amerikanske sangboka, men trekker like mye inspirasjon fra moderne pop, bossa nova, swingjazz og ren vokalimprovisasjon. I de senere årene har låtskriveren Aimée blitt stadig mer fremtredende, noe som er tydelig på årets album à Fleur de Peau. Her er det rikelig med sjelfull jazz, vevet sammen med en god dose sofistikert pop, varmet med en tropisk bris fra Det karibiske Hav.

Cyrille Aimée – vokal, Dave Torkanowsky – piano, Lex Warshawsky – bass, Yonatan Rosen – trommer

Cyrille Aimée spiller fredag 16. august kl. 20.00. Billetter får du her.

AOJO - 10 år

Tida flyr når en har det gøy – og svosj, så var det gått 10 år siden Østnorsk jazzsenter tromma sammen det aller første av etter hvert seks regionale ungjazzband på Østlandet. I løpet av denne tida har ungjazzensemblene markert seg som vitale tilskudd til norsk jazzliv og som svært produktive rugekasser for unge jazzmusikere.

AOJO spiller lørdag 17. august kl. 14.00. Billetter får du her.

Petter Eldh Post Koma

Koma Saxo, Post Koma eller Petter Eldh Post Koma – kjært barn har som kjent mange navn. Noe som kan være en smule forvirrende, men den musikalske kjernen forblir den samme. Bandet er Petter Eldhs visjon om å samle en saksofon-tung front med Otis Sandsjö og Jonas Kullhammar, en dynamisk rytmeseksjon med Eldh på bass og Christian Lillinger på trommer, og Sofia Jernbergs vokal som syr det hele sammen. Resultatet er et rystende godt band.

Sofia Jernberg – vokal, Otis Sandsjö - saksofon, Jonas Kullhammar – saksofon, Petter Eldh – bass, Christian Lillinger - trommer

Petter Eldh Post Koma spiller lørdag 17. august kl. 21.00. Billetter får du her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake