11. - 17. AUG 2024
Vi ønsker velkommen til Oslo Jazzfestival 2023

Vi ønsker velkommen til Oslo Jazzfestival 2023

Kjære publikum, musikere, frivillige og samarbeidspartnere

Velkommen til Oslo Jazzfestivals 38. utgave! Vi ser frem til en solid jazzuke med et tettpakket festivalprogram og håper du som leser får med deg mange fine konsertopplevelser.

Jazzmusikken omtales ofte mer som en måte eller metode enn som en sjanger, hvor det kreative og det improviserende står i sentrum. Vi har derfor uttalt at vi tøyer i jazzbegrepene med årets program. Kunsten skal være fri, og for at musikken skal være i utvikling må tradisjoner både bevares og utfordres.

Den norske jazzen har gjennom flerfoldige tiår hatt høy kunstnerisk status. Både innen- og utenriks har navn som Jan Garbarek, Solveig Slettahjell, Arild Andersen og Nils Petter Molvær vært med på å befeste Norge som jazznasjon og Oslo som jazzhovedstad.

Samtidig har jazzen blomstret over landegrenser siden sin spede barndom og det er derfor viktig for oss å presentere en internasjonal bredde i programmeringen. Fra etiopiske Mulatu Astatke og kanadiske Colin Stetson, til belgiske Farida Amadou og portugisiske Susana Santos Silva.

Jan Garbarek, som står for årets åpningskonsert, var en av de første jazzmusikerne som tok tak i den norske folke- og tradisjonsmusikken. Sammen med musikere som Sinikka Langeland, Karl Seglem, Benedicte Maurseth, Selma French og Arild Andersens “Sagn” går det en folkemusikalsk kunstnerisk tråd gjennom festivaluka.

Nytt av året er at vi intensiverer fredagen og lørdagen på Sentralen med flere konserter per dag mot et prisgunstig dagspass eller helgepass for begge dagene.

Jeg håper festivalprogrammet gir nysgjerrighet til å sjekke ut ny musikk som utvider horisonter og som får hjertene til å banke.

2023-utgaven av Oslo Jazzfestival blir den siste utgaven med meg som festivalsjef og jeg ønsker med det vår nye festivalsjef Line Juul velkommen og lykke til.

Vi sees på konsert.

God festival!


Øyvind Larsen

Festivalsjef

Foto: Masåva av Anna Rogneby

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake