11. - 17. AUG 2024
Velkommen til Oslojazz 2024!

Velkommen til Oslojazz 2024!

Endelig er dagen her

11. august, 2024:

Oslo Jazzfestival starter i dag, og byr på et heftig program med over 80 konserter i løpet av 7 dager. Festivalsjef Line Juul melder om et oppsiktsvekkende bra forhåndssalg, med flere utsolgte konserter, i tillegg til en rekke konserter som har få billetter igjen.

Oslojazz 2024 har et variert og storstilt program, med konserter i Operaen, på Munchmuseet, i Oslo domkirke og på Gressholmen, i tillegg til spillesteder rundt om i byen. Programmet preges av sterke norske headlinere, men også av internasjonale stjerner som Emmet Cohen, Arooj Aftab, Tigran Hamasyan og Marcos Valle.

Festivalen starter med et smell med åpningskonserten i Operaen søndag 11. august med legendariske Masqualero. Masqualero er et ekte norsk jazzeventyr og bestod av Arild Andersen, Nils Petter Molvær, Tore Brunborg, Jon Balke og avdøde Jon Christensen.

- Etterspørselen etter liveopptredener fra det legendariske bandet har vært enorm de siste 30 årene. Oslo Jazzfestival er derfor kjempestolte over å presentere Masqualeros musikk på en scene igjen, med Andersen, Molvær, Balke, Brunborg, og med Gard Nilssen bak trommene, sier festivalsjef Line Juul.

En annen stor begivenhet, er 50-årsjubileet til albumklassikeren Belonging, av Keith Jarrett, Jan Garbarek, Palle Danielsson og Jon Christensen. Belonging tilhører det absolutte toppsjiktet av jazzalbum, med en unik posisjon i både norsk og internasjonal jazzhistorie. I sammenheng med albumets jubileum, skal Hanna Paulsberg, Vigleik Storaas, Trygve Fiske og Hans Hulbækmo hedre albumet med konsert i Universitetets Aula torsdag 15. august.

Konserten med Maria Kannegaard Trio på Munchmuseet lørdag 17. august ble rekordraskt utsolgt da den ble lagt ut for salg i mars. Kannegaard anses med god grunn som en av de virkelig store pianistene i Skandinavia, og videre utover i verden. Gjennom NRK-podkasten Pianisten, har mange nye begeistrede lyttere funnet veien til Kannegaards melodiske og uforlignelige univers.

Oslojazz kan også skilte med den første konserten som stjernetubaist Daniel Herskedal og popsensasjonen Emilie Nicolas gjør sammen siden albumet Out of the Fog ble utgitt i 2022. Det er også første konserten som gjøres uten publikumsrestriksjoner grunnet pandemien. Daniel Herskedal og Emilie Nicolas spiller på Cosmopolite tirsdag 13. august.

Vi er også stolte over å ha Ola Kvernbergs fantastiske Steamdome på programmet, sammen med Kristiansand Symfoniorkester. Deres siste album Steamdome III: Beyond The End har fått ekstatiske kritikker, og vi ser frem til å se dette fantastiske prosjektet komme til liv på scenen.


I tillegg til hovedprogrammet, byr Oslojazz på et stort utvalg av gratiskonserter, med blant annet årets Oslojazz Talent- og Serendip-band, som kan oppleves på Becco, Blå, Herr Nilsen og Juret.

Oppdatert program og billetter finner du her.

Velkommen til Oslo Jazzfestival 2024!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake