11. - 17. AUG 2024
Oslojazz 2023 x Blå

Oslojazz 2023 x Blå

Disse skal spille på Blå under Oslojazz 2023!

I år kan publikum oppleve seks konserter på Blå gjennom hele festivaluka.

Psssst! Trykk på overskriftene for mer info og billetter.STIKKER FINGRENE NED I ENHVER MUSIKALSK KAKEKRUKKE
Trioen Ibrahim Electric har innslag av gammeldags soul/jazz, afrobeat, 60-talls syre-power-beat og selvfølgelig trioens varemerke: de raske, nesten-punk-passasjene der de tre musikerne smelter sammen til en leken organisme.

Enten Niclas spiller gitarsolo i ånden av Ali Farka Toure, Jeppe spiller pianosolo inspirert av Hammond-ikoner fra 1960-tallet eller Stefan spiller trommesolo med avantgarde elementer, er det gleden ved å spille og fremføre, og intensiteten i uttrykket deres som overskrider det hele!

DRØMMEBILDER AV HENSYNSLØSE HERJINGER
Christian Winther er en drivkraft i det alternative jazz, rock og improviserte musikkmiljøet med sin kreative låtskriving og høyst personlige tilnærming til gitaren. På Urfuglen kobles det eksperimentelle med et genuint ønske om å finne det vakre øyeblikket, den skimrende harmonien.

Med seg har Winther det «flyvende» bandet, som består av noen av landets mest åpensinnede musikere.

EN HELT EGEN LIGA
Colin Stetson er best kjent for sine powerhouse opptredener på saksofon, mesterlig på bass- og altsaksofon, men også på sopran-, tenor- og barytonsaksofon, og føler seg like mye hjemme med klarinett, fløyte, fransk horn og kornett.

Stetsons natur er trassig målrettet, og hans svevende, sirklende soloer fremviser like mye sår ømhet som rå styrke. Dette er noe hans slående og mangfoldige bidrag til film, TV og dataspill kan bekrefte. Som den anerkjente DJ-en og journalisten Mary Anne Hobbs en gang sa: Colin Stetson er “en musiker som kan endre måten du tenker om musikk på”.

NORSKE KOMETER
Pom Poko har, i tillegg til å markere seg med sine utgivelser, gjort seg godt bemerket som et av Norges mest unike liveband.

De kan ikke sies annet enn å ha hatt en kometkarriere siden slippet av It's A Trap i 2017. I årene som har fulgt har kvartetten blant annet blitt nominert til flere Spellemannspriser, kåret til "Årets album" i Aftenposten, blitt nominert til Nordic Music Prize, Bendiksenprisen, og ikke minst turnert over hele Europa til fulle saler.

MAGISK, LYRISK FRIJAZZ
Master Oogway, oppkalt etter den vise skilpadden i filmene om Kung Fu Panda, ble høsten 2020 invitert av Kafé Hærverk til å gjøre fem konserter mellom august og desember, og ta med en ny gjest til hver anledning. Alle konsertene ble tatt opp, og skulle opprinnelig utgis i en “best of” samling med liveopptak.

Kvelden med Henriette Eilertsen viste seg derimot å være så magisk fra begynnelse til slutt, at den ble gitt ut i sin helhet som plata Happy Village på Rune Grammofon i 2022. Vi gleder oss stort til å oppleve bandet i et nytt, lyrisk og sprudlende modus!

EKSPLOSIV ENERGI OG TELEPATISK SAMSPILL
Bushman’s Revenge har siden 2003 utforsket forskjellige stier og stiler i sitt unike musikalske univers. De har utgitt ti kritikerroste album med banebrytende norske plateselskap som Rune Grammofon og Hubro, og gir ut sitt ellevte album All the better for seeing you nå i august.

Trioen gleder seg til å feire sitt 20 årsjubileum med oss på Oslojazz sammen med britiske Alexander Hawkins på hammondorgel.

Oppdag flere konserter og les mer om alle artistene her: FESTIVALPROGRAM

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake